Filmpje! VVD-Kamerlid Yesilgöz-Zegerius weet NIET waarom ISIS-strijders hun paspoort mogen houden

Geen categoriesep 24 2019, 18:25
Vandaag kwam het opmerkelijke nieuws dat de Raad van State heeft beslist dat ISIS-strijders hun paspoort en Nederlandse identiteit mogen behouden. Dit is vooral opmerkelijk omdat de strijders volgens sommige interpretaties 'in buitenlandse dienst' zijn getreden. Aangezien het de ambitie was van Bakr al-Baghdadi, de oud-voorman van ISIS, om tot 'staatsvorming' over te gaan is het niet onredelijk te stellen dat ISIS-strijders daadwerkelijk 'in buitenlandse dienst' waren.
Maar blijkbaar heeft de Raad van State dus anders beslist en krijgen ISIS-strijders hun identiteitspapieren wéér terug! 'Knettergek', zou Wilders zeggen en dit keer heeft hij nog gelijk ook! Ook Tweede Kamerlid Yesilgöz-Zegerius heeft geen idee op basis van welke argumenten de Raad van State tot haar besluit heeft genomen. Daarover moet zeker duidelijkheid worden verschaft want voor velen is het niet te begrijpen.
Yesilgöz-Zegerius heeft in de Tweede Kamer bepleit dat er een brief komt vanuit het Ministerie met daarin de argumenten van het Raad van State. "Als blijkt dat we door regel- en wetgeving vastzitten dan moeten we op een andere manier dit oplossen", zo stelt het VVD-Kamerlid. Volgens SP-Kamerlid Ronald van Raak kan het echter niet anders dan de ISIS-strijders de paspoorten terug geven vanwege de ingangsdatum van de wet, die het mogelijk maakt op paspoorten in te trekken.

"We kunnen ze heel goed in de gaten houden. En alles op alles zetten dat ze terugkeren."

Dat was het dan. Wat een veilig gevoel!
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten