Minister Hoekstra gaat nadenken over 'recht om vergeten te worden', zo toch nog rechtvaardigheid voor ex-kankerpatiënten

Geen categoriesep 24 2019, 19:00
Gisteren hadden we al bericht over de penibele situatie waarin ex-kankerpatiënten zich begeven. Ze komen vaak niet in aanmerking voor een levensverzekering waardoor het bijna onmogelijk wordt om een hypotheek af te sluiten. Hartstikke treurig dat dit gebeurt in Nederland, gelukkig maakte minister Hoekstra duidelijk om na te gaan denken om dit manco in ons systeem te verhelpen!
Hoekstra gaf aan om na te denken over een wet waardoor ex-kankerpatiënten makkelijker aan een verzekering kunnen komen. Hoekstra gaf een duidelijk antwoord bij het vragenuurtje, men verdient het om zich te kunnen verzekeren na de tragiek van de ziekte.

Wie van die rotziekte af is, verdient het ook om echt verder te kunnen."

De belangorganisaties pleiten voor een 'recht om vergeten te worden'- systeem zoals de Belgen en Fransen ook hebben. Dit zou betekenen dat bij het tekenen van een verzekering na een aantal jaar het verleden moet worden vergeten voor kankerpatiënten. Zodat hun nare verleden niet wordt meegewogen en extra hoge kosten rekent of nog erger: dat een verzekering niet mogelijk is.
Verzekeraars gaven aan dit idee wel zien te zitten en gaan nu een onderzoek hiernaar starten. Hoekstra gaat nu in overleg met de verzekeraars om te kijken of zij snel kunnen beginnen met een onderzoek. Komen de verzekeraars niet zelf met een plan dan komt Hoekstra wel met een wet. Hoekstra benadrukt dat we moeten streven naar iets wat effectief gaat werken!
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten