Filmpjes! Donald Trump houdt woord en beschermt grens tegen illegale migranten bij Tijuana

Filmpjes! Donald Trump houdt woord en beschermt grens tegen illegale migranten bij Tijuana

Op Twitter zijn beelden opgedoken van honderden migranten die bij de Amerikaans-Mexicaanse grens bij Tijuana de grens trachten over te steken. De Verenigde Staten hebben hun grens afgelopen nacht gesloten. Na enkele uren is de grens weer vrijgegeven. In Tijuana verblijven momenteel honderden migranten, die met hun karavaan graag de VS willen bereiken. Deze karavaan was al vaker in het nieuws vanwege het dreigende beeld dat over de groep is ontstaan. De honderden migranten hadden geen geldige papieren en wilden het land illegaal binnenkomen. President Donald Trump houdt met het sluiten van de grenzen zijn woord om illegale migratie naar de VS te beperken.

Om de bestorming een halt toe te roepen werden aanvullende hekwerken geplaatst, vlogen helikopters over om de migranten te intimideren en stond de Amerikaanse grenswacht in een heuse testudo formatie aan de grens om de indringers buiten te houden. Een handjevol grenswachten is in formatie in staat om honderden migranten af te slaan en de dappere mannen leveren keurig werk. Eerder deze maand liet president Donald Trump al weten de migrantenkaravaan als een invasie te zien en gaf hij bevel voor de start van operatie Faithful Patriot. Daardoor raakte hij later in opspraak door een relletje met CNN-reporter Jim Acosta vanwege het gebruik van het woord invasie. Op onderstaande beelden is te zien hoe honderden migranten sprintend de grens benaderen in een poging binnen te geraken alvorens de grens gesloten wordt. Dit mislukte echter.

De Mexicaanse regering heeft ondertussen laten weten illegale migranten te deporteren. Hoe dit precies in zijn werk zal gaan is nog onbekend, maar het is waarschijnlijk dat de migranten worden gedwongen terug te keren naar land van herkomst. In ieder geval zien ook de Mexicanen het niet zitten dat duizenden mensen zomaar hun land komen binnenwandelen. In een poging de honderden migranten bij de grens een halt toe te roepen hebben Amerikaanse ordetroepen een gasaanval met traangas uitgevoerd. Hierdoor werd het al vrij snel onprettig vertoeven aan het hekwerk en moesten de migranten afdruipen. Onder de migranten bevinden zich niet alleen jonge mannen, maar ook gezinnen en kinderen. Waarom de gezinnen besloten de levensgevaarlijke tocht te wagen, terwijl deze uitkomst van te voren al was voorspeld, is nog onduidelijk.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties