Forum voor Democratie: 'Hé media, we hebben 3 zetels behaald in Amsterdam, niet 2!'

Geen categoriemrt 25 2018, 20:00
"Net zoveel zetels als voor SP, DENK, en PvdD."
De dames en heren van Forum voor Democratie hebben er onderhand genoeg van dat sommige leden van het mediakartel nog steeds roepen dat de partij twee zetels bemachtigd heeft bij de gemeenteraadsverkiezingen in Amsterdam. Dat klopt niet, aldus de nieuwe partij. Het zijn er écht drie.
https://twitter.com/fvdemocratie/status/977916977678307330
Het merkwaardige is dat het toch niet heel gecompliceerd is voor die media om even naar de uitslag te kijken en lezers (en kijkers) vervolgens de juiste informatie te geven. De vraag is: waarom doen ze dat dan niet?
Het antwoord is tweeledig: aan de ene kant zijn de meest 'journalisten' (haha, kuch!) knetterlui. Op een link klikken en de informatie daar lezen? Hallo, daar kun je zomaar moe van worden! Een waar schrikbeeld voor de gemiddelde reporter. Het tweede deel van het antwoord? Ze hebben een pishekel aan FVD en kunnen het niet verkroppen dat die partij in Amsterdam net zo groot is als de SP, DENK en de PvdD. In de Amsterdamse raad gelden drie zetels een beetje als een magische grens. Alles onder de drie = kleine partij. Tussen 3 en 6: middelgroot. Alles boven de zes is groot.
FVD als 'kleine' partij in de hoofdstad is nog wel iets van acceptabel wat het linkse journaille betreft. Maar als middelgrote partij? Dat pikken ze niet. En dus negeren ze de uitslag het liefst. Wel zo makkelijk.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten