Forum voor Democratie kraakt Remkes' (VVD) steun voor bindend referendum: "Hoe geloofwaardig is dat?"

Geen categoriejun 24 2018, 21:00
Een buitengewoon goede vraag.
Het Forum voor Democratie vindt het bijzonder merkwaardig dat de prominente VVD'er Johan Remkes opeens voor het bindend referendum pleit. VVD'ers zijn daar namelijk sinds jaar en dag tégen. Het was altijd één van de grote strijdpunten met D66, dat ooit wél voorstander was (hoewel al lang niet meer nu Alex Pechtold het daar voor het zeggen heeft).
https://twitter.com/fvdemocratie/status/1010840045585162240
Inderdaad, heel geloofwaardig is dat niet, zeker niet als je in je achterhoofd houdt dat partijleider Rutte er alles aan doet om het raadgevend referendum -- dat toch veel minder indrukwekkend is dan het bindend referendum -- in de prullenbak te gooien.
Er zijn nu twee mogelijkheden:
1. Remkes mag de kiezer aanspreken die wél democratisch is; de VVD begrijpt dat die kiezers er ook zijn en hoopt hen op deze manier alsnog aan de partij te binden (of ze er te houden). Het is dus pure manipulatie.
2. Remkes is eigenlijk best een idealist, en nu hij zich geen zorgen meer hoeft te maken over zijn carrière binnen de partij heeft hij de 'moed' om zich uit te spreken over dit soort onderwerpen.
Kies maar welk scenario jij het meest geloofwaardig vindt.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten