Max Verstappen haalt uit naar Sebastian Vettel en hypocriete journalisten: "Ik denk dat hij zijn rijstijl moet aanpassen"

Geen categoriejun 24 2018, 20:00
"Dat zeiden ze ook tegen mij."
Het zal hem ongetwijfeld alles behalve populair maken bij Ferrari, maar Max Verstappen gebruikte de persconferentie na de Grand Prix van Frankrijk om zowel Sebastian Vettel als Formule 1-journalisten een spreekwoordelijke klap op de kanis te geven. Toen hem gevraagd werd wat hij dacht van de botsing die Vettel veroorzaakte, waarvoor hij een straf van 5 seconden kreeg, antwoordde hij dat alle aanwezige journalisten de Duitser maar moeten aanspreken en hem moeten vertellen dat hij zijn rijstijl moet aanpassen. "Dat zeiden jullie immers aan het begin van het seizoen ook tegen mij," aldus de Nederlandse Red Bull-coureur.
https://twitter.com/ZiggoSportF1/status/1010927209828311045
Mercedes-coureur Lewis Hamilton, die naast Max zat, kon de opmerking wel waarderen, zéker toen Verstappen eraan toevoegde dat Vettel vervolgens "helemaal niets moet veranderen" en gewoon door moet gaan op zijn manier. Net als hij, Verstappen, dus (in zijn ogen tenminste) heeft gedaan.
Leuk, niet alleen omdat journalisten hem in het eerste deel van dit seizoen (overigens soms zeker terecht, hij maakte ook echt gewoon fouten) behoorlijk bekritiseerden, maar ook al omdat Vettel één van zijn meest kritische collega's was. De Duitser had continu iets aan te merken op de jonge Nederlander die hij duidelijk maar een gevaar op de weg vond.
Nou, dit keer was het dus Vettel die de fout inging... en Verstappen die daar heel rustig van kon profiteren. En de Duitser vervolgens even de les kon lezen. Altijd lekker.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten