Frankrijk gaat niet-gevaccineerde kinderen naar huis sturen bij corona-uitbraak en plaatst priklocaties in scholen

Frankrijk gaat niet-gevaccineerde kinderen naar huis sturen bij corona-uitbraak en plaatst priklocaties in scholen

Halfpoint / Shutterstock.com

De Franse minister van Onderwijs, Jean-Michel Blanquer, heeft zojuist enkele nieuwe coronamaatregelen voor scholen bekend gemaakt. Wanneer er een besmetting op duikt in een klas moeten alle kinderen die niet gevaccineerd zijn naar huis worden gestuurd. Daarnaast wil de Franse overheid ook kinderen stimuleren om zich te laten vaccineren.

De Franse overheid blijft vasthouden aan hun 'voorrangsbeleid' voor gevaccineerde mensen, dat meldt het AD. Sinds enkele weken heeft de Franse overheid het roer drastisch omgegooid, mensen die gevaccineerd zijn kunnen veel makkelijker deelnemen aan het openbare leven dan mensen die niet gevaccineerd zijn. Blanquer heeft bekendgemaakt dit beleid ook te implementeren op scholen. Wanneer er een besmetting op duikt in het klaslokaal worden alle niet-gevaccineerde kinderen naar huis gestuurd, kinderen die wel gevaccineerd zijn mogen aanwezig blijven.

De Dagelijkse Standaard

Franse ouderverenigingen zijn niet te spreken over deze nieuwe maatregel, ze vrezen voor stigmatisering: "Een deel van de kinderen wordt op deze manier gestigmatiseerd. Ze krijgen te horen dat ze niet dezelfde rechten als de anderen hebben. Terwijl het gaat om vaccinatiekeuzes die hun ouders maken"

Vanaf september krijgt iedere school ook een priklocatie, de Franse president Macron hoopt dat hierdoor meer kinderen zich laten vaccineren.

Lees meer over:
Vaccineren Frankrijk school

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties