Gaan we weer: vier jochies slaan conducteur in elkaar

Gaan we weer: vier jochies slaan conducteur in elkaar

Hoe durf je ze om hun vervoersbewijs te vragen?

In de trein van Utrecht naar Amsterdam is het vanmorgen flink losgegaan. Ter hoogte van Abcoude vielen vier jongens een conducteur aan, ongetwijfeld omdat die de euvele moed had om ze naar hun vervoersbewijs te vragen. Hoe durf je! Zoiets kan je niet maken man!

Het AD legt uit wat er gebeurde:

De vier jongens werkten de conducteur tegen de grond en schopten en sloegen hem. Een passagier die de NS-medewerker te hulp schoot, kreeg ook klappen. Een collega-conducteur hielp eveneens en kon twee van de jongens korte tijd in bedwang houden. De jongens zijn daarna via het spoor in de richting van Amsterdam weggerend. De politie heeft naar ze gezocht, onder meer met een helikopter en een politiehond, maar heeft ze niet gevonden.

Goh, wat verrassend dat ze de mishandeltokkies niet hebben gevonden zeg. Normaal gesproken excelleren agenten immers in het oplossen van misdrijven. Ahem. Kuch.

Dit begint onderhand een ware epidemie te worden. De ene na de andere conducteur moet het ontgelden. Eerder schreef ik dan ook al dat conducteurs gewoon bewapend moeten worden. Zoals altijd als je zowaar durft te beweren dat mensen het recht hebben om zichzelf te verdedigen, ging links helemaal los. Het zou onzinnig zijn, nog meer 'geweld' is niet de oplossing, nee, nee, we moeten er gewoon nog een keertje met ze allen over praten. Misschien dat een buurt- of treinvader een handje kan helpen.

Nee dus. Er is maar één juiste manier om met dit soort tuig om te gaan: keihard aanpakken. We kunnen het ons niet veroorloven om agenten in elke trein te zetten, dus moeten we conducteurs maar bewapenen zodat ze van zich af kunnen slaan, steken en - jawel! - schieten als ze aan worden gevallen. We kunnen ze in ieder geval niet zomaar aan hun lot overlaten.

Lees meer over:
criminaliteit NS Conducteurs

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties