Mohamed Mohamud is nu de meest gezochte man in Afrika

Geen categorieapr 04 2015, 18:00
Kenia.
De Keniaanse autoriteiten zeggen te weten wie achter de aanslag op een universiteit in Kenia zit: Mohamed Mohamud. Een bekende extremist en leider van Al-Shabaab in dat land.
A manhunt is under way for the terrorist who masterminded the murder of 147 people in Kenya. The country’s most wanted man has been identified as Mohamed Mohamud, a former teacher who has a £145,000 bounty on his head for orchestrating the massacre at Garissa University College. The attack on the university by al-Shabaab terrorists, acting on Mohamud’s orders, was the deadliest on Kenyan soil since the bombing of the American embassy in 1998.
Mohamud (mooi om te zien dat hij en/of zijn ouders behoorlijk creatief met namen zijn. Ahem) is ergens rond de 45 jaar oud, heeft drie vrouwen en is een oud-leraar. Ook wordt hij verantwoordelijk gehouden voor verschillende terroristische aanslagen, waaronder de aanval op een winkelcentrum in Nairobi in 2013. Daar kwamen 67 mensen bij om het leven.
De autoriteiten hebben nu een beloning uitgeloofd van 145.000 pond, oftewel 200.000 euro. Hopelijk is er iemand in zijn omgeving bereid om hem voor dat bedrag te verraden; de man is namelijk één van de ergste, meest psychopatische moordenaars van Afrika.
En ja, dat wil wat zeggen.
Hieronder een video van NTV Kenya over deze materie:
Deze man moet van de aardbodem worden geveegd, en dat geldt ook meteen voor de rest van Al-Shabaab. Boko Haram, Al-Shabaab, ISIS en Al Qaeda zijn de ergste terroristische organisaties ter wereld. Hoewel zij zich in de eerste plaats op een bepaalde regio richten, vormen ze uiteindelijk een bedreiging voor ieder land, westerse landen incluis.
Wat mij betreft is dat reden genoeg voor Amerika en Europa om in te grijpen in Afrika. Pak Boko Haram en Al-Shabaab maar aan. Vernietig ze, bombardeer ze terug naar het stenen tijdperk. Hoe meer extremisten daarbij omkomen, hoe beter.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten