Beelden! Geert Wilders weigert af te treden ondanks desastreuze verliezen: 'PVV c'est moi'

Geen categoriemei 28 2019, 20:00
De speculaties rondom een eventueel vertrek van Geert Wilders als leider van de PVV blijven aanhouden. Zeker nu blijkt dat de PVV uit het Europees Parlement verdwijnt en haar geluid daar niet langer kan laten horen in Brussel. Het was na de uitslag van de Provinciale Statenverkiezingen de zoveelste domper. DDS-redacteur Tim Engelbart merkte kort geleden op dat Wilders beter kon opstappen. Wilders is het daar dus niet mee eens.
Op de beelden is te zien dat Geert Wilders zéér stellig is over zijn positie binnen de partij. 'Ik ben de PVV' zo stelt hij net zoals de absoluut koning Lodewijk XIV ooit de befaamde woorden 'l'etat c'est moi' uitsprak.
Wilders vindt wel dat hij meer zichtbaar moet zijn, maar tevens dat hij nooit de leiderschapsrol zomaar naast zich neer legt. "Ik zal nooit aftreden. Nooit" zei Wilders. "In goede tijden en slechte tijden" zo vervolgende hij. Maar wat is eigenlijk het nut van zo'n partijleider, die ook als het niet gaat gewoon grote leider wil blijven. Het kan natuurlijk. Het kan. Maar daar is dan ook alles mee gezegd.
Enige zelfreflectie heeft Wilders wel. Zo spreekt hij over "terechte kritiek" wanneer hij verwijst naar het feit dat de partij niet voldoende zichtbaar is geweest tijdens de campagne. Toch was Wilders meer zichtbaar dan de SP dat in eenzelfde stemming verkeert. Marijnissen kwam nauwelijks in het nieuws tijdens de Provinciale Statenverkiezingen, maar haalde een soortgelijke score als Wilders. Sterker nog: Wilders kwam groot in het nieuws in vrijwel alle kranten vanwege een mogelijke aanslag op zijn persoon.
De PVV'er was dus zeker niet onzichtbaar. Dat media zijn vertrek bevragen komt wellicht vanwege enige Wilders-moeheid in de samenleving. Niet alleen bij de kiezer, maar dus ook binnen zijn partij. Zo doen PVV'ers momenteel moeilijk omdat ze een beetje Wilders moe zijn. De daadwerkelijke redenen zal hij wel weten, maar vooralsnog deren deze hem allerminst. De grote blonde leider moet dus zeker iets gaan bedenken om zichzelf opnieuw aantrekkelijk te maken voor de kiezer.
De partij is ook zeker niet passé, maar wel toe aan een face-lift.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten