'Gele hesjes' schreeuwen in Leeuwarden voor het AOW-piramidespel: '65 = 65!'

'Gele hesjes' schreeuwen in Leeuwarden voor het AOW-piramidespel: '65 = 65!'

Vandaag demonstreren in Leeuwarden enkele honderden 'Gele hesjes'. En het waren niet eens demonstranten uit Leeuwarden die de straten onveilig maakten. Nee ze komen uit het hele land. Wie dit allemaal financiert terwijl ze zogenaamd 'arm' zijn weten we niet, maar ach ze doen maar wat. Dit keer boden de 'Gele hesjes' geen standpunten aan waarvan je zou zeggen 'kijk hier kunnen we wat mee'. Nee, het was weer gezwets over de AOW.

Ondertussen begin ik mij echt te irriteren aan het gebral van sommige leden binnen de 'Gele hesjes'. Ze houden het publiek voor dat het gaat om de armen, maar tegelijkertijd reizen het hele land door met dure bussen. Is dat nu doorzettingsvermogen? Of houden ze ons voor de gek?

En dan heb ik het nog niet eens over de bizarre uitwassen.

Nee simpelweg het credo '65 = 65' is eigenlijk al voldoende voor kromme teennagels. Want ja, als er iets een groot probleem in Nederland dan is het wel de AOW. Niet de leeftijd. Nee het AOW-systeem zelf. Het feit is dat de AOW tegenwoordig geldt vanaf een hogere leeftijd dan vroeger. Dat is nodig want er zijn steeds minder 'nieuwe leden' die zich inschrijven voor het piramidesysteem terwijl het aantal 'oude leden' dat wacht op een zakje geld door de vergrijzing sterk toeneemt.

Dat is op zich, behalve voor mensen met zware beroepen, geen enkel probleem. Maar voor de 'Gele hesjes' blijkbaar wel. Het is eigenlijk helemaal niet normaal dat de AOW bestaat. Sterker nog het is een piramidespel van Madoff-achtige omvang, maar dan op staatsniveau uitgevoerd. Als een simpel bedrijfje een systeem als de AOW zou opzetten zou het per direct worden verboden. Maar de staat, ach die mag alles.

Onderliggend aan het succes van het AOW-systeem is één belangrijke voorwaarde: dat de bevolkingsomvang blijft groeien. En zo lang de bevolkingsomvang groeit (nieuwe leden) blijft het piramidespel bestaan. Zodra de bevolking krimpt en er steeds minder 'nieuwe leden' bijkomen om de 'oude leden' te betalen, dan stort het piramidespel in. Immers is krimp dodelijk voor het piramidespel en zo ook voor de AOW.

De huidige generatie babyboomers lijkt vooral de volgende generatie volledig leeg te willen vreten. Net als Rutte. En terwijl de huidige generatie ouderen uitziet naar AOW hebben ze jarenlang gefaald in het regenereren van de Nederlandse beschaving. Nieuwe leden zijn er nauwelijks bijgekomen. Die worden nu vervangen door migranten. Tja.

Zelfs mijn moeder, die onlangs de AOW-leeftijd is binnengedrongen, vroeg zich vandaag tegenover mij af waarom ze het ontvangt. Daarbij toevoegend:

"Het geld dat ik nu uit de AOW ontvang wordt bij vader van zijn pensioen afgetrokken".

Lees meer over:
AOW gele hesjes Leeuwarden

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties