Goud voor lichte roeidames!

Goud voor lichte roeidames!

De Nederlandse roeisters Ilse Paulis en Maaike Head hebben ons land zojuist de tweede gouden medaille bezorgd deze Olympische Spelen. Het ijzersterke duo zette een tijd neer van 7.04,73 in de lichte dubbeltwee. Canada eindigde als tweede (7.05,88), het brons was voor China (7.06,49). Voor de Nederlandse roeiploeg is het de tweede medaille op het Lagoa Rodrigo de Freitas en de zesde voor Nederland. Donderdag behaalde de vrouwen dubbelvier zilver. Londen 2012 leverde slechts één medaille (brons voor de vrouwen acht) op.

Het contrast met de zaak Van Gelder kan haast niet groter zijn. De Lord of the Rings verloor zojuist het kort geding dat hij had aangespannen tegen de sportkoepel NOC*NSF die hem had weggestuurd wegens overtreding van de gedragsregels.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!
Lees meer over:
Olympische Spelen Roeien Yuri

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties