GroenLinks wil alleen met links in Amsterdam

GroenLinks wil alleen met links in Amsterdam

In Amsterdam zijn de onderhandelingen officieel van start gegaan. Na de benoeming gisteren van de nieuwe gemeenteraad is vandaag naar buiten gekomen dat Amsterdam de komende 4 jaar voor links en groen gaat. Opvallend is dat Amsterdam de enige grote stad in Nederland is dat een college zal vormen met allemaal landelijke partijen, terwijl elders in Nederland de lokale partijen vaker te zien zijn. Het is dus officieel; Amsterdam is het buitenbeentje van Nederland.

De Telegraaf meldt vandaag dat GroenLinks een samenwerking met D66, PvdA en SP wenst. Rutger 'Grootheidswaanzin' Wassink maakte eerder al bekend dat hij alleen een college zou willen vormen met linkse partijen. Naast de D66, PvdA en SP werd eerder ook de PvdD nog aan deze samenstelling toegevoegd, maar die werd iets te fanatiek door gelijk op te eisen dat er in het groen niet meer gebouwd mag worden en dat bont en levende kreeften ook niet meer verkocht mogen worden. Daarnaast vielen nieuwe partijen als DENK en Forum voor Democratie af en komen in de oppositie terecht.

De stad die bekend staat om haar imago als hipster-, boom knuffelaars- en kansenparels vriendelijke stad zal dit imago de komende vier jaar in stand houden en naar een hoger niveau gaat tillen. De linkse partijen willen zich hoofdzakelijk bezighouden met het klimaat en de woningen in de stad. Dit laatste loopt niet helemaal op rolletjes. Deze linkse samenstelling kent onderlinge spanningen, want de D66 wil sociale huurwoningen verkopen om het aantal terug te brengen. Iets waar de andere linkse partijen niets van moeten hebben.

Het touwtrekken is hiermee officieel begonnen in Amsterdam. Laat het u niet verbazen als straks als klap op de vuurpijl Femke Halsema burgemeester wordt van de stad. Die functie is immers nog steeds niet bekleed. Misschien dat de onwettige wens van minister censuurtsarina Kasja (Karin) "Big Brother" Ollongren dan toch nog uitkomt en Amsterdam lekker onafhankelijk moet worden.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meest gelezen

Lees meer