GroenLinks wil rijken kapotmaken

Geen categorienov 01 2014, 13:00
Het zou tijd zijn voor "nieuwe nivelleringen."
De groene communistische partij van ons land, GroenLinks dus, heeft het helemaal gehad met mensen die hypersuccesvol zijn en dus flink wat geld hebben. In plaats van die mensen te feliciteren met hun mooie leefomstandigheden willen de groenen hen uitknijpen. En flink ook:

GroenLinks wil de allerrijksten meer gaan belasten. „Het is tijd voor een nieuwe nivelleringspolitiek”, stelt Tweede Kamerlid Jesse Klaver in een zaterdag gepresenteerd pamflet. De opbrengst wil hij gebruiken om de belasting op arbeid te verlagen om de werkgelegenheid te stimuleren.

De werkgelegenheid te stimuleren door de belasting op arbeid te verlagen werkt wel, maar het is een beetje jammer dat er dan enorme heffingen voor rijken bijkomen. Dat soort ordinaire diefstal - want dat is het - heeft namelijk het tegengestelde effect.
Anders dan de middenklasse hebben rijken namelijk het geld en de mogelijkheden om te emigreren. Heel raar, maar daar maken ze in zo'n situatie nog gebruik van ook. Voor een recent voorbeeld hiervan, zie Frankrijk. Welvarend Nederland pakt zijn boeltje dan gewoon bij elkaar, geeft de bank opdracht om het spaargeld over te maken op buitenlandse rekeningen, verkast vervolgens naar die landen, et voila, Nederland heeft niets meer om te belasten. Een kind kan dit Jesse Klaver nog uitleggen, maar blijkbaar is hij er niet toe in staat om het te begrijpen.
Of gaat het hem helemaal niet écht om meer geld op te halen? Als je dit citaat leest heeft het er namelijk alle schijn van dat hij puur uit jaloezie handelt:

"Miljonairs zagen hun vermogens snel groeien en iedereen liet ze de dans ontspringen."

De dans ontspringen? Hebben we het hier over beroepscriminelen? Maffiabazen die hele gemeenschappen gijzelen? Welnee, gewoon over succesvolle zakenmensen die flink wat geld op hun bankrekening hebben staan. Blijkbaar is dat in de ogen van het GroenLinkse Kamerlid een doodzonde.
In plaats van succesvolle mensen te bestraffen voor hun prestaties stel ik voor dat we types als Klaver juist extra belasten. Sterker nog, laten we hun hele hebben en houden afnemen en ten dienste van de staat stellen. Misschien dat dit ze leert dat het communistische paradijs helemaal niet zo plezant is.
Volg Michael op Twitter: @MichaelvdGalien.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten