Grootschalige drugshandel in Brabant

Geen categoriejul 15 2014, 10:00
Honderden miljoenen
Dit probleem is al heel lang bekend in de regio, maar er wordt al jarenlang niks aan gedaan. De zaken zijn intusen zo uit de hand gelopen, dat de georganiseerde criminaliteit in Noord-Brabant en Limburg onbeheersbaar dreigt te worden. Meerdere burgemeesters worden bedreigd door onderwereldfiguren en criminelen proberen via stromannen, soms oud-politici, greep te krijgen op de bovenwereld.
Journalisten van de NOS hebben zich inmiddels op het dossier gestort. Robert Bas en Theo Verbruggen:

"Hoeveel geld er omgaat in de georganiseerde criminaliteit staat niet vast, maar volgens deskundigen gaat het om miljarden. Alleen al in de wietteelt in de regio Tilburg wordt jaarlijks, volgens een onderzoek van de universiteit Tilburg, zo'n 800 miljoen verdiend met de hennepteelt. Geschat wordt dat er in Tilburg dagelijks zo'n 2500 mensen in de wietteelt actief zijn. Enkele topfiguren zouden het zelfs geschopt hebben tot miljardair."

Het zijn vooral Turken die zich met de drugshandel bezighouden. Maar ook kampers en motorclubs zitten in het circuit. De meesten daarvan zijn spookburgers, dat wil zeggen zonder vast adres, zodat opsporing nagenoeg onmogelijk is. Ik heb maar één tip voor de dames en heren rechtshandhavers: 'follow the money'.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten