HAHA! Penthouse Pechtold pleit voor duidelijkere integriteitsregels

Geen categoriejun 26 2018, 17:00
'I misinterpreted the rules' zei Cartman ooit in een aflevering van South Park over vals spelen en wat te doen als je gesnapt werd. Dit was vast niet bedoeld als handleiding voor politieke leiders!
Pechtold zal het een zorg zijn, die maakt mooi gebruik van de schijnbeweging en wil zichzelf nu als voorvechter van een anti-corruptiebeweging profileren waar hij slachtoffer is geworden van de multi-interpretabele regels van het schenkingsregister. Hoe kríjg je het voor elkaar?!
We hebben het hier natuurlijk over z'n Penthouse van 'slechts' €135.000 in Scheveningen, waar menigeen vraagtekens bij de daadwerkelijke waarde zet, die Pechie zou hebben gekregen van een ex-diplomaat en vervolgens niet had aangegeven bij het schenkingsregister. Het ging immers om privé-zaken dus dan hoefde dat volgens hem niet (Bullshit want de regels maken geen onderscheid zolang belangenverstrengeling een rol kan spelen).
Waar heel Nederland zag dat Greco, de anti-corruptiegroep van de EU, Pechtold op de vingers tikte om zijn appartement, ziet Pechtold zichzelf dus slechts als slachtoffer en zien wij het allemaal verkeerd. "Ik roep het presidium op: wees duidelijk”, aldus Pechtold. "De regels zeggen nu niet dat ook privé-zaken erin moeten.” De Telegraaf pakt hier nog de hilarische en cynische zin achteraan: "Hij vreest dat anders ook toekomstige Kamerleden tegen de onduidelijkheid aan kunnen lopen." Wat een baken van integriteit en moreel besef is die man!
Ondanks alles blijft hij achter zijn besluit staan om het geschenk niet te laten registreren in het register. Waarschijnlijk heeft hij het appartement nodig om in uit te kunnen huilen na de volgende verkiezingen als D66 in elkaar is gezakt en de partij hem eindelijk op laat stappen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten