Haha! RTL hoopte het tij te keren met Twan Huys: afgang compleet

Haha! RTL hoopte het tij te keren met Twan Huys: afgang compleet

Humberto Tan moest eruit. Twan Huys nam het van hem over.

Jawel, Twan Huys zou de redder van RTL 4 worden. Of, nou ja, van RTL Late Night. Humberto Tan had weliswaar mooie successen gevierd met dit programma, maar uiteindelijk hield hij steeds minder kijkers over. Daarom moest hij pas op de plaats maken. Twan Huys nam het van hem over. Want, dacht de RTL direct, Huys zou héél kijkers meenemen van de publieke omroep en het tij keren voor RTL.

Nou, dat heeft dus net een beetje anders uitgepakt:

De dalende lijn bij RTL Late Night met Twan Huys is duidelijk zichtbaar, zo blijkt uit de cijfers van Stichting Kijkonderzoek. Scoorden ze de eerste vier weken nog gemiddeld respectievelijk 533.000, 682.000, 463.000 en 424.000 kijkers, deze week bleef het gemiddelde steken op 345.000 kijkers.

Enkele jaren geleden had ik dit vreselijk sneu gevonden voor RTL, maar nu niet meer. RTL is tegenwoordig namelijk weinig meer dan NPO light. De benoeming van Huys als opvolger van Tan bevestigt dat beeld alleen maar.

Heel gek, maar op de één of andere manier zitten kijkers daar helemaal niet op te wachten. Als je naar RTL 4 schakelt wil je een ander geluid horen. Die oude NPO-gezichten kennen we onderhand wel. Juist van RTL verwacht het publiek iets van een rechtsig geluid. In plaats daarvan komen ze aanzetten met Mr. PvdA, Twan Huys. Tja.

Ongelooflijk genoeg liet RTL-directeur Sven Sauvé enkele dagen geleden nog weten aan RTL dat hij er niet eens over denkt om Huys weer aan de kant te zetten:

"Ik ben overtuigd dat we op termijn gaan groeien en we echt naar hele goede kijkcijfers gaan. Het wisselt nu, maar dat hoort erbij. Er zal geen enkele sprake zijn van overhaaste beslissingen."

Nee, natuurlijk niet. Want als Huys ook eruit wordt gegooid zullen meerdere topmensen er vrijwel zeker óók aan moeten geloven. Zij zijn immers verantwoordelijk voor deze bende.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties