Heel goed: Ministerie van Justitie wil praten over wapens voor conducteurs

Heel goed: Ministerie van Justitie wil praten over wapens voor conducteurs

Een prima ontwikkeling.

Het heeft er alle schijn van dat de dames en heren van de FNV én het Ministerie van Justitie DDS lezen:

Het ministerie van Veiligheid en Justitie wil met FNV Spoor in gesprek over het voorstel van de bond om beveiligers van NS uit te rusten met pepperspray en wapenstok. Bij dit gesprek zouden dan ook de NS en het ministerie van Infrastructuur en Milieu betrokken moeten worden. Dat heeft een woordvoerder van het ministerie van Veiligheid en Justitie zondag gezegd naar aanleiding van berichtgeving van de NOS en RTL Nieuws.

Eerder publiceerden wij een artikel waarin we ook voor wapens pleitten voor conducteurs. Het enige verschil? Wij hadden het ook over vuurwapens. In ons land is dat ongeveer een politieke doodzonde, maar zoals altijd hebben wij daar lak aan. Wij vertellen de waarheid zoals wij die zien, niet zoals we die zouden moeten zien volgens de politiekcorrecten.

De FNV en Justitie begrijpen dat ook, wat ongetwijfeld de reden is dat ze zich beperken tot pepperspray en wapenstokken. Aan de ene kant jammer, maar aan de andere kant is dit natuurlijk al een hele verbetering.

Er vindt tegenwoordig simpelweg te vaak geweld plaats tegen conducteurs. Om de zoveel weken (en soms dagen) krijgen we een nieuwsbericht onder ogen over een paar tokkies die een NS-medewerker in elkaar hebben geslagen. Iedere keer weer blijkt dat deels te komen doordat conducteurs niet in staat zijn om zichzelf effectief te verdedigen. Ga er maar eens aan staan, in je eentje tegen vier straatterroristen die God noch gebod kennen.

Pepperspray en een flinke wapenstok zijn in ieder geval een verbetering ten opzichte van de huidige situatie en daarom dus een stap in de goede richting. Begin daar maar mee. Gaat het geweld door, geef conducteurs dan andersoortige wapens, waaronder vuurwapens.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties