Heksenjacht Trump-Rusland was onzin: geen samenzwering Trump-campagne en Rusland!

Heksenjacht Trump-Rusland was onzin: geen samenzwering Trump-campagne en Rusland!

22 maart 2019 is misschien wel de mooiste dag uit het presidentschap van Donald Trump. Het is de dag dat er eindelijk een einde kwam aan het Mueller-onderzoek naar de Russische inmenging en de mogelijke samenwerking tussen Trump en Rusland tijdens de Amerikaanse verkiezingen van 2016. De samenzweringstheorie staat nu op dezelfde hoogte als het ontkennen van de maanlanding of de chemtrail-theorie.

Net zoals het toneelstuk ‘wachten op Godot’, waarin Godot uiteindelijk niet komt opdagen, kunnen we hier gewag maken van ‘wachten op bewijs van de samenzwering Trump-Rusland’. Bewijs dat nooit kwam, maar waarover wel 2,5 jaar werd gesproken.

Geen aanklacht voor samenzwering Trump-Rusland

Geen bewijs voor samenwerking tussen Trump en Rusland en geen bewijs voor ‘belemmering van Justitie’. Trump en zijn campagne komen over de gehele lijn weg na een onderzoek dat, als we het Mueller en FBI-onderzoek samentellen, 2,5 jaar heeft geduurd.

2,5 jaar van verdachtmakingen en onderzoek. 2,5 jaar dat een president omwille van dit onderzoek de band tussen het Westen en Rusland niet kon herstellen. Ook 2,5 jaar van journalisten en politici, die leugens propageerden. 2,5 jaar dat men doelbewust gif in de Amerikaanse samenleving heeft gespoten.

Ja, het is zo dat de journalisten die CNN kijken en Washington Post lezen als primaire bron van informatie zich slecht informeren. Ook hier in Vlaanderen waren er journalisten die deze samenzweringstheorie levend hebben gehouden op krantenpagina’s, in journaals en duidingsprogramma’s.

Allemaal zijn ze ontmaskerd als leugenaars ofwel totaal ongeïnformeerd en incompetent. Als u de artikelen herleest, dan kan u enkel vaststellen dat uw dienaar (de schrijver, red.) altijd heeft volgehouden dat dit onderzoek tot niks zou leiden.

Wel enkele andere aanklachten

Het vreselijke aan heel deze zaak is dat er ondertussen wel levens vernietigd zijn, waaronder 6 mensen uit de Trump-campagne die zijn aangeklaagd. In totaal zijn er 34 personen en drie bedrijven die ofwel aangeklaagd zijn of schuldig hebben gepleit aan andere zaken.

Het merendeel Russen die nooit zullen komen opdagen in een Amerikaanse rechtbank. Maar allemaal voor zaken die niks met de onbestaande samenzwering tussen Trump en Rusland hebben te maken. Ze waren nooit veroordeeld of aangeklaagd geweest als Donald Trump niet verkozen was. Dat is misschien het belangrijkste signaal dat de gevestigde machten in Washington wilden sturen.

Allemaal zaken die niks met de samenzweringstheorie te maken hebben dat de Trump-campagne zou hebben samengespannen met Rusland. Waarvan we na drie onderzoeken, (het onderzoek in het Huis van Afgevaardigden, het onderzoek in de Senaat en nu het Mueller-onderzoek), tot het ultieme besluit kunnen komen dat het allemaal één grote leugen was.

Verschillende van deze mensen zijn quasi bankroet gegaan aan advocatenkosten om zich te verdedigen in deze zaak. Als je er met een beetje afstand naar kijkt, kan je enkel maar besluiten dat het een grote schande is.

Hoe gaat dit nu verder?

Het rapport moet nog worden vrijgegeven, maar men zal sowieso niet het volledige rapport ter beschikking mogen stellen. De VS zijn een rechtstaat, waarbij er bescherming is ten aanzien van mensen, die niet beschuldigd werden. Maar daarnaast zijn er ook zaken van nationale veiligheid. Trump en de Democraten pleiten voor maximale vrijgave, omdat er misschien nog voor beiden interessante zaken zouden kunnen instaan.

Het wordt nu tijd om dit hele proces te herbekijken. Wat heeft hier toe geleid? Het lijkt me wel eerlijk te zijn dat er onderzoek komt naar het vonnis van de geheime rechtbank (Foreign Intelligence Surveillance Court, FISC), wat leidde tot de afluistering van de Trump-campagne. Waarbij we in één adem moeten vermelden dat de basis van dit gehele onderzoek en het vonnis van FISC, het door de Clinton-campagne en Democratische partij (DNC) betaalde Steele-dossier was.

Er zijn hier dus nog zeker zaken te onderzoeken, maar dan bij de Democraten en de Clinton-campagne.

Het is te hopen dat de president nu eindelijk zijn handen vrij krijgt om een betere relatie met Rusland aan te knopen, zonder dat hij ervan wordt beschuldigd van een Russische agent te zijn. Het is essentieel voor onze planeet dat de twee grote kernmachten een goede verstandhouding hebben. Democraten in het Huis van Afgevaardigden zullen zich waarschijnlijk blijven aanstellen met andere onderzoeken naar Trump van het verleden.

Maar de kans is groot dat de bevolking dit beu wordt, als ze het nu al niet zijn.

Misschien zou het wel kunnen dat de bevolking zich afvraagt, hoe komt het dat we al die jaren voorgelogen zijn. En dat door Democratische prominenten, NeverTrump-Republikeinen en journalisten. John Brennan, CIA-directeur onder Obama, kondigde op 5 maart jongstleden nog aan dat er nieuwe vervolgingen gingen komen.

Ook andere prominente Democraten, waaronder Adam Schiff (voorzitter overzichtscomité), maar ook Nancy Pelosi en vele anderen, zeiden dat ze bewijs hadden gezien voor de samenzwering. Ze hebben iedereen zitten voorliegen, samen met de steun van hun bevriende mediakanalen.

Zal Trump pardonneren?

De vraag is nu of Trump een pardon zal uitspreken voor de mensen die veroordeeld zijn. Het zal waarschijnlijk wel wat ophef veroorzaken langs Democratische zijde als hij het doet. Maar soms moet een president een moeilijke beslissing nemen en deze bladzijde omdraaien.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meest gelezen

Lees meer