Knap hoor! Carola Schouten (CU) regelt wel drie maandjes uitstel voor pulsvisserij!

Geen categoriemrt 23 2019, 16:00
Applausje voor minister Carola Schouten (CU) vanwege haar 'harde werk' om de pulsvisserij uit de brand te helpen. De Europese Unie wil deze duurzame vorm van visserij verbieden en de minister beloofde afgelopen maanden in de Tweede Kamer 'haar uiterste best te doen' voor de vissers.
Hoe ziet dat 'uiterste best doen' er dan uit? Vissers krijgen nog één keer een verlenging tot 1 juni 2019 zo lezen we op NOS Teletekst. In hoeverre de pulsvissers de drie extra maandjes kunnen waarderen is natuurlijk de vraag. In ieder geval zijn het wel drie maanden, maar is het alsnog bizar dat er niet meer in de pot zit.
De minister is overduidelijk niet daadkrachtig genoeg en buigt voor de wil van de bureaucraten van Brussel en de Europese lobby. Enige tijd geleden kwam Schouten ook al met lege netten thuis en kon ze geen duidelijkheid geven over het lot van de vissers. Duidelijkheid is er nu wel, maar van een overwinning is nauwelijks sprake.
Het is alsof je met 0 - 5 achterstaat tijdens een voetbalwedstrijd en vlak voor het einde nog even strafschop erin schiet waarna je met 1 - 5 verliest. Een paar maanden uitstel is dan ook niet meer dan een troostprijs. In Brussel kan men in de handjes klappen.
Het hoofd van Schouten buigt diep voor de wil van de Europese lobby. En dat terwijl alle coalitiepartijen kort geleden nog riepen om 'harde actie'. Dit soort acties zijn precies de reden waarom Forum voor Democratie de grootste partij in de Eerste Kamer is geworden. Simpelweg omdat grote groepen Nederlanders klaar zijn met de manier waarop het Nederlands belang keer op keer wordt verkwanseld.
Voor het blunderkabinet komt het nieuws niet op een slecht moment. De verkiezingen zijn immers net geweest, maar met de Europese verkiezingen in mei in aantocht kan het verhaal nog wel een staartje gaan krijgen. Een vissenstaartje waarvan een onzalige geur opstijgt. Het zal dan ongetwijfeld leiden tot een fel debat in de komende tijd. Waarbij steeds duidelijker wordt dat de argumenten van de pulsvissers er niet toe doen.
Maar de wil van Brussel dus wel.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten