Henk Otten voert weer politiek met de kleinste 'p': 'Forum wil politici niet testen'

Henk Otten voert weer politiek met de kleinste 'p': 'Forum wil politici niet testen'

Tweet van GO-leider Henk Otten in reactie op Thierry Baudet van FVD. Screenshot via Twitter @hendrikotten3

Zie hier het schoolvoorbeeld van iemand die blijft wrijven in een zelfgecreëerde vlek. Henk Otten kreeg de wind al van voren toen hij eiste dat landelijke politici worden getest op het coronavirus. Daar doet meneer doodleuk een schepje bovenop en gaat pietluttige partijpolitiek zitten bedrijven tijdens een enorme crisis...

Hier gaat het om, deze tweet:

Baudets' boodschap
In de video van Baudet wordt uitgelegd dat Forum (en andere oppositiepartijen) zich zo constructief mogelijk probeert op te stellen in de Tweede Kamer. Hij waarschuwt ook voor de mogelijkheid dat de coalitie die constructieve houding zou kunnen gaan misbruiken en noemt prima voorbeelden.

Prioriteiten
Maar bovenal moet de coronacrisis wat hem betreft nu centraal staan en daarom wil FvD ook zoveel mogelijk testen. Allemaal voor het landsbelang. En dat er een tekort aan tests is, is een feit. Dat betekent dus dat er prioriteiten moeten worden gesteld: zorgpersoneel en kwetsbare mensen in 'coronahaarden' hebben dan een hogere prioriteit dan Eerste Kamerleden en de meeste andere landelijke politici.

Maar Henk Otten verdraait deze boodschap liever. Die pikt liever de woordjes meer testen en landsbelang er tussenuit. Schrapt dat stukje over zorgpersoneel en kwetsbare mensen, en doet vervolgens alsof Forum eigenlijk zegt het voorstel van Otten te steunen (want landsbelang!) maar dat ze dat nu niet na willen komen. Oei, oei, oei, wát een onbetrouwbare club dat FvD! Die willen in deze crisis niet eens politici testen! En als het land straks helemaal in puin ligt vanwege allerlei zieke politici, dan moet je niet met de staart tussen de benen bij Henk aan komen kloppen hoor! Dan ben je écht te laat. Hij probeerde je midden in deze crisis te waarschuwen. Maar luisteren, hó maar...

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meest gelezen

Lees meer