Het verraad is compleet: held Van Gaal ontslagen door ondankbare hond Manchester

Geen categoriemei 23 2016, 17:00
Manchester United is misschien wel de meest onbeschofte voetbalclub van heel Europa. De wijze waarop ze Louis van Gaal op straat hebben gezet, daar lusten de honden werkelijk waar geen brood van.
Het is - zoals we al een tijdlang vreesden - nu klaar: Louis van Gaal is niet langer de trainer van Manchester United. De excentrieke voetbalcoach die van het Nederlands elftal het derde voetbalteam van de wereld maakte - en onlangs met Manchester nog de FA Cup omhoog mocht tillen - is pardoes gedumpt door zijn Engelse werkgever:

"De kogel is door de kerk. Twee dagen na het behalen van de FA Cup heeft Manchester United manager Louis van Gaal ontslagen.

Er werd in de media al maanden gespeculeerd over een vroegtijdig vertrek van Van Gaal, die nog een doorlopend contract van een jaar had. Door het onmiddellijke vertrek van Van Gaal staan ook Albert Stuivenberg (assistent-trainer), Frans Hoek (keeperstrainer), Jos van Dijk (fysioloog), Marcel Bout (scout) en Max Reckers (video-analist) op straat."

Hemeltergend is de manier waarop Manchester een man met zo'n imposante staat van dienst als Van Gaal nu aan de kant schuift. Dankzij Van Gaal heeft Manchester afgelopen weekend nog (!) niet alleen een belangrijke prijs omhoog kunnen houden, maar is het een voetbalclub met een smoel geworden. Waar de mediagenieke Van Gaal gaat, daar zijn ook de camera's. Manchester was één van de meest zichtbare clubs van de hele Premier League, en dat komt door de eigenzinnige Louis van Gaal en zijn geweldige trainer- én woordvoerderschap in de afgelopen paar jaar.
Manchester is dan wel weer zo 'goed' om de vertrekkende Nederlandse held nog even €6,5 miljoen mee te geven, maar dat is natuurlijk slechts een schijntje van wat Van Gaal daadwérkelijk waard is. Van Gaal is namelijk méér dan een uitmuntende trainer: zoiemand zet je niet met 24 uur vertrektijd op straat. Zo'n persoon ontsla je natuurlijk eigenlijk al helemaal niet, maar als je het doet: geef 'm dan op z'n minst een maandje om z'n biezen te pakken.
Deze flitsdump heeft één van de beste Nederlandse coaches allertijden zeker niet verdiend. De normen en waarden die hij gedurende z'n hele loopbaan hoog in het vaandal heeft gedragen, krijgt hij van de Engelse geldwolven van Manchester niet terug. Laten we dus hopen dat ook aankomend seizoen de underdogs van Leicester City die manke bende van Manchester - waar Van Gaal nog iets van probeerde te maken - wederom de baas is. Met zo'n clubleiding verdien je het gewoon niet om kampioen te worden.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten