Hongaarse premier Viktor Orbán wil dat vrouwen meer kinderen baren

Geen categoriefeb 10 2019, 21:00
Hongaarse premier Viktor Orbán wil met allerlei belastingvoordelen ervoor gaan zorgen dat Hongaarse vrouwen meer kinderen gaan baren. Dit kondigde hij vandaag aan tijdens zijn jaarlijkse toespraak tot de natie. Via het AD.
Twee opmerkelijke maatregelen zijn:
De voorstellen zijn bedoeld als antwoord op het idee dat immigratie de oplossing zou zijn om dalende geboortecijfers in Europa tegen te gaan. Orbán wil simpelweg meer Hongaarse kinderen in plaats van z'n economie op peil te houden via het binnenlaten van immigranten om vergrijzing tegen te gaan.
En ja, geef hem eens ongelijk? Radicale individualisten en kosmopolieten geloven niet meer in een eigen volk omdat het voor hun een concept is met een te vage grens, want wie hoort nu wel of niet bij een volk? Nu valt er natuurlijk best wat op dit beleid aan te merken, want kinderen krijgen voor belastingvoordeel maakt zo'n vierde of vijfde kind natuurlijk niet perse echt 'gewenst' of 'een liefdesbaby'. Eenzelfde soort kritiek hoor je wel eens over pleeggezinnen die negatief in het nieuws zijn gekomen.
Ik voorzie dan ook behoorlijk wat problemen op termijn als hij deze plannen echt door gaat zetten. Wellicht dat hij het idee via andere en betere maatregelen alsnog kan realiseren.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten