Hoofdredacteur Dagelijkse Standaard in de Volkskrant: 'Mensen hebben het gehad met de Volkskrant, wen er maar aan'

Geen categoriefeb 15 2017, 14:30
"Ik wil de deur op slot en alles afbranden."
Afgelopen zaterdag kreeg ik een persoonlijk bericht op Twitter van Toine Heijmans, verslaggever en (nu) columnist van de Volkskrant. Hij had mijn artikel (en tweets) gelezen waarin ik hem nogal afbrandde en vroeg me af of ik geïnteresseerd was in een gesprek. Mijn antwoord: "Yes, zeker, dat is prima." Normaal gesproken praat ik niet vaak met de linkse media, maar nu de verkiezingen eraan komen heb ik besloten om dat wél te doen.
Gedurende het gesprek was het duidelijk dat Heijmans en ik totaal verschillende opvattingen hebben over de politiek en de media. Natuurlijk was dat niet een verrassing. Hij is immers lid en een product van het mediakartel. Die hebben zich ten doel gesteld om ons van rechts klein te houden en, als we toch groot worden (zoals DDS), ons kapot te maken. Desalniettemin was het een interessant gesprek waarin we veel lachten. (Die humor bij sterke uitspraken is helemaal uit het stuk gehaald door Toine, maar ik zal me daar niet over beklagen omdat ik niet anders verwacht had)
Vandaag publiceerde de Volkskrant het interview. Als ik zo naar de "meest populaire opiniestukken" kijk op Volkskrant.nl is De Dagelijkse Standaard daar een regelrechte hit:
Screen Shot 2017-02-15 at 15.24.41
De reden dat het goed gelezen wordt moge duidelijk zijn. Hoewel linkse 'journalisten' er een handje van hebben om heel vriendelijk te zijn als ze met je in gesprek zijn om je vervolgens met een mes in de rug te steken als je even niet oplet (en ze hun stuk schrijven), zijn wij van rechts heel direct. Ja, we zijn inderdaad op oorlogspad. Dat klopt. Die oorlog is weliswaar niet door ons verklaard, maar door het mediakartel en het partijkartel, maar dat betekent niet dat we niet minstens zo fel zijn als zij. Sterker nog, als zij 100 gaan, gaan wij 150. Modern rechts blijft niet zitten terwijl het geschoren wordt. Wij vechten terug.
Uit het artikel:

'Het is oorlog', zal hij een paar keer zeggen, 'de linkse mediakliek moet opgedoekt.' Is dat niet jammer, vraag ik, dat denken in vijandschap. 'Het is vooral jammer dat wij ons genoodzaakt voelen zo te denken en te handelen. Het vertrouwen is zo ver weg dat wij Toine Heijmans niet meer zien als een best wel aardig individu. Wij zien de Volkskrant en dat is oppassen. Dat kan voor jou vervelend zijn. Maar het is zo.'

Oh, oh, wat vervelend toch! Zo 'ongenuanceerd!' Ondertussen schrijven linkse journalisten natuurlijk dat de PVV verboden moeten worden en dat DDS geblokkeerd moet worden omdat het niet politiekcorrect is, maar hé, zij zijn links en wij zijn rechts. Zij hebben dus moreel gelijk, wij niet.
En maar praten over een zogenaamde 'dialoog' die alleen in de hersenspinsels van links bestaat:

Met grote woorden en harde taal, zeg ik, gooi je alle deuren dicht.

'Ik wil niet dat de deuren geopend worden. Andrew Breitbart zei altijd: I want to destroy the mainstream media. Hij had helemaal gelijk. Ik wil de deur op slot en alles afbranden.'

En oh, die oorlogsretoriek he? Vreselijk natuurlijk!

De site heeft nu twee miljoen unieke bezoekers per maand, zegt hij, 'allemaal mensen die het gehad hebben met het establishment. Met de Volkskrant. Met jou. Wen er maar aan.'

Verder is het een gezellig gesprek. We zouden, zegt Michael, best samen bier kunnen drinken en praten en lachen over dingen - 'in de Eerste Wereldoorlog vierden Duitsers en Fransen gewoon samen een paar dagen Kerst en daarna schoten ze elkaar weer dood'.

Natuurlijk met een glimlach gezegd, maar dat is inderdaad de waarheid, ja. Dit is een media-oorlog. En ik wil die strijd winnen. De Volkskrant is de vijand. Het enige verschil tussen de linkse heren van het partijkartel en rechts? Ik durf het hardop te zeggen. Zij fluisteren het alleen maar tegen elkaar en schrijven vervolgens artikeltjes waarin ze rechts proberen te ondermijnen.
En dan:

Maar dan laat hij het achtergrondscherm zien van zijn telefoon: een foto van een honey badger, een honingdas, het roofdier waarmee hij en zijn Amerikaanse vrienden zichzelf vergelijken. 'Honey badgers don't give a shit. Die pakken alles en iedereen wat ze dwars zit. Ook al is de tegenstander gemener en gevaarlijker, maakt niet uit.'

Dat slaat de discussie dood, zeg ik. De nuance dood, de ironie dood - hoe kun je dan nog samen tot iets komen?

'Ik geloof niet dat dat kan.'

Dat is toch triest?

'Ik ga niet huilen om dingen die ik niet kan veranderen. Er is geen gemeenschappelijke grond.'

En weet je wie we daarvoor te danken hebben? Juist: de linkse media. Zij hebben deze situatie zelf gecreëerd en moeten nu maar op de blaren zitten. Succes ermee jongens!
Het mooiste aan dit alles is natuurlijk dat linkse goedmensen vervolgens geschokt reageren. Wat, een rechtse website die terugslaat? Maar dat kan niet! Wij moeten immers gewoon alles accepteren. Wie denken wij wel dat we zijn. Zij zijn het GoedVolk. Wij, plebs, moeten onze mond houden.
https://twitter.com/Sambamagico/status/831839448652447744
Natuurlijk begrijpt een mens met een IQ van 50 nog dat ik veel beeldspraak gebruikte, maar helaas zijn linkse reageerders niet zo intelligent:
https://twitter.com/erikstronks/status/831801153914540032
https://twitter.com/avuko/status/831788848787099648
En dan enkele pareltjes onder het stuk:
Screen Shot 2017-02-15 at 15.56.30
Nee, jullie hebben ons van rechts de media- en politieke oorlog verklaard, ik beantwoord die verklaring alleen maar. Ik begrijp dat dit heel vervelend is voor links, maar helaas; we leven niet meer in de jaren 90 van de vorige eeuw.
Screen Shot 2017-02-15 at 15.57.46
Het "verlichte denken" van links: anders dan zij worden wij gedreven door haat. Oh ja: en WE HATEN RECHTS. RECHTS MOET KAPOT. VERBIED DIE HAP! Maar voor de rest zijn ze heel openminded en tolerant hoor!
Screen Shot 2017-02-15 at 15.59.10
Deze linkse held -- kuch -- denkt dus dat er in Amerika een burgeroorlog woedt en dat rechtsextremisten het daar voor het zeggen hebben. Dan ben je dus echt helemaal van het padje. Maar ja, meneer is dan ook links. Heel verrassend is dat dus niet.
Screen Shot 2017-02-15 at 16.00.29
Daar is 'ie dan: de Godwin! Yes! Ik miste hem al zo vreselijk. Kijk: links is hartstikke tolerant en als je de linkse denkbeelden niet deelt ben je gewoon een vuile neo-fascist. Opgelost!
En mijn favoriete opmerking:
Screen Shot 2017-02-15 at 16.01.34
Na al de boze, hatelijke reacties op mijn woorden word ik er dus van beschuldigd vol haat en woede te zitten. Je zou erom lachen als het niet zo triest was.
Oh, en dan nog wat: aangezien rechts al jaren op waardeloze wijze behandeld wordt is het niet zo gek dat er inderdaad veel boze rechtse mensen zijn. De media voeren al decennia een oorlog tegen ons, en de politiek maakt er een steeds grotere puinhoop van met hogere belastingen, minder veiligheid, en een immigratiebeleid dat er vooral op gericht is om zoveel mogelijk kansarme mensen die onze manier van leven verafschuwen naar Nederland te halen in plaats van mensen die onze waarden juist delen.
Mogen wij daar 'boos' om zijn? Nee. Dat mag niet. Want dat is eng. En fascistisch.
Jammer maar helaas, dames en heren van de elite: wij spelen niet volgens die spelregels. Er zijn nieuwe tijden aangebroken. Deal with it.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten