Hoofdredactie Telegraaf schaart zich als één man achter Donald Trump: 'Europa zou Trumps voorbeeld moeten volgen!'

Hoofdredactie Telegraaf schaart zich als één man achter Donald Trump: 'Europa zou Trumps voorbeeld moeten volgen!'

Donald Trump zal de Telegraaf vandaag ongetwijfeld niet gaan aanmerken als 'Fake News Media', nu de krant van Wakker Nederland de koers van de Amerikaanse president inzake het opzeggen van de Irandeal helemaal steunt, en de man roemt in een berepositief hoofdredactioneel commentaar.

De Telegraaf heeft met veel instemming kennisgenomen van Donald Trumps persconferentie eerder deze week, waarop de president van de VS aangaf dat zijn land zich zou terugtrekken uit de nucleaire overeenkomst met Iran. De Verenigde Staten geloofden niet meer in de door Obama gesloten overeenkomst, aldus een zeer korte samenvatting van Trumps woorden.

Die toespraak ging erin als klokspijs bij de hoofdredactie van de grootste krant van Nederland. In een commentaar gaf de krant zelfs aan dat Europa het voorbeeld van 'de Don' zou moeten volgen en de Irandeal meegeven met het oudpapier. De krant schreef:

"Het atoomakkoord zelf rammelde aan alle kanten, waardoor Teheran na verloop van tijd weer gewoon verder kon bouwen aan nucleaire wapens. Ondertussen mocht het land zonder gevaar van sancties wel doorgaan met de productie van ballistische raketten die duizenden kilometers kunnen afleggen. Die raketten worden maar met één doel ontwikkeld: het transporteren van atoomwapens.

De wereld is beter af zonder deze deal. En Europa doet er goed aan het voorbeeld van president Trump te volgen, zodat Iran de duimschroeven kan worden aangedraaid."

Behalve de hoofdredactie van De Telegraaf steunt ook columnist Rob Hoogland de koers van Trump: "Prima," aldus de beroemde opiniemaker op Twitter.

Wie had dat gedacht? Toch nog een beetje steun voor Donald Trump in de Nederlandse mainstream media. De wonderen zijn de wereld kennelijk nog niet uit!

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties