Hugo de Jonge gaat keihard af: Denemarken stopt met met AstraZeneca-vaccins na 'ernstige bloedstolsels'

Hugo de Jonge gaat keihard af: Denemarken stopt met met AstraZeneca-vaccins na 'ernstige bloedstolsels'

Dutchmen Photography / Shutterstock.com

Media in Denemarken laten weten dat de overheid voorlopig ophoudt mensen het coronavaccin van AstraZeneca te geven. De reden is dat er een flink aantal gevaccineerden zich hebben gemeld bij de arts met "ernstige bloedstolsels." Dat is tóch gek. Want kort geleden was Hugo de Jonge nog woest toen FVD-Kamerlid Wybren van Haga zelfs maar suggereerde dat de coronavaccins mogelijk toch serieuze bijwerkingen kunnen veroorzaken bij mensen.

Denemarken staat voor een onverwachte medische opgave: Kopenhagen zegt uit te moeten zoeken of ernstige bloedstolsels een bijwerking zijn van één van de bekendste coronavaccins, of aan iets anders te wijten zijn. Maar de komende twee weken wordt er in ieder geval niet met AstraZeneca gewerkt in het Scandinavische land.

"We bevinden ons midden in de grootste en belangrijkste uitrol van vaccinaties in de Deense geschiedenis. En nu hebben we alle vaccins nodig die we kunnen krijgen. Het is daarom geen gemakkelijke beslissing om een van de vaccins te pauzeren," aldus gezondheidsdirecteur Søren Brostrøm. "We moeten dit verduidelijken voordat we het vaccin van AstraZeneca kunnen blijven gebruiken."

De situatie is volgens De Telegraaf wel zo serieus onderhand dat "[d]e Deense staat nu uit [gaat] van een nieuwe vaccinatiekalender, waarin het AstraZeneca-vaccin helemaal niet is opgenomen."

Abonneer je gratis en voor niets op mijn Telegram-kanaal... en volg me op Twitter!

Dan lees je dit nieuws dus, en denk je opeens terug aan de manier waarop minister Hugo de Jonge FVD-Tweede Kamerlid Wybren van Haga schoffeerde toen hij de euvele moed had te vragen of de bijwerkingen van de vaccins goed werden bijgehouden in eigen land. Van Haga was een beetje kritisch, impliceerde dat er serieuze bijwerkingen wáren... en hop! De Jonge ging he-le-gaar los. Nepnieuws! schreeuwde de CDA-gek de FVD'er toe.

Logisch dus dat Forum voor Democratie keihard uithaalt naar De Jonge:

Kan De Jonge misschien even tekst en uitleg geven over wat er nu in Denemarken gebeurt? Is dit dan ook nepnieuws van de Deense overheid? Moeten sociale media de Deense overheid censureren? Mogen Deense media hier niet over schrijven?

Abonneer je gratis en voor niets op mijn Telegram-kanaal... en volg me op Parler!

Ik kijk uit naar de spin, naar het gedraai, van de CDA-minister. Kom maar op!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties