Huidige D66-strategie niet meer dan 'fake it 'til you make it'

Geen categorienov 10 2019, 19:00
Het najaarscongres van D66 maakt van alles los bij die partij. Niet alleen binnen de partij maar ook bij iedereen die de ontwikkelingen van D66 van een afstandje in de gaten houdt. De partij is in de peilingen namelijk praktisch gehalveerd maar lijkt geen aanstalten te maken daar ook maar íéts aan te willen doen.
Zo worden prangende vragen op het congres niet echt beantwoord en worden zelfs de juiste vragen niet echt gesteld. 'Is D66 nog wel dé onderwijspartij?' en 'waar is de passie voor onze idealen?' Ja? Dát zijn voor D66'ers de belangrijkste vragen? Niemand lijkt stil te staan bij al die deugretoriek en virtue signalling als het weer over nonsens als 'een positieve boodschap uitstralen' gaat. Nederland kent geen onderwijspartij meer en passie voor idealen lijkt, met name bij linkse partijen, niet verder te komen dan een soort wens voor culturele zelfmoord.
Jetten: ‘Democraten, zullen wij laten zien hoe het eruitziet als een moeder premier is?’
Niemand vraagt zich bij die partij kennelijk af of immigratie nou wel zo'n goed idee is en op welke manier het misschien beter zou kunnen worden ingericht. Integratie-discussies schuwt men eveneens als de pest. Waar het vooral wél over mag gaan? Vrouwelijke premiers leveren, extra geld voor leraren, 90 kilometer met auto's rijden en wat snoeien in administratieve lasten. Met zulke onderwerpen aan komen kakken, terwijl je partij virtueel door de helft is, biedt geen goede hoop voor de toekomst. Voor de D66'er althans, de rest van Nederland zoekt z'n heil wel ergens anders. Hier, dit citaat over het congres vat het huidige D66 wel mooi samen:

"Intussen kunnen de leden in Breda wel met zijn kartonnen tweelingbroer op de foto en wordt er in de centrale hal een half uur uitgetrokken voor ‘Koken met Rob’, waarin Jetten met zijn rug naar het publiek een gerecht met courgette en avocado klaarmaakt."

Het is bijna alsof ze helemaal geen zetels meer wíllen...
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten