ISIS-bruid Aisha vindt Kalifaat nog altijd lief maar wil graag terug naar Nederland. Nee blijf in Syrië, eng mens!

ISIS-bruid Aisha vindt Kalifaat nog altijd lief maar wil graag terug naar Nederland. Nee blijf in Syrië, eng mens!

ISIS-bruid Aisha zit in een vluchtelingenkamp vlakbij Raqqa. Ze zit niet meer in het kalifaat, maar weigert er afstand van te nemen: "Spijt? Nee, ik heb veel geleerd." Wél wil Aisha nu terug naar Nederland komen.

Een interessante reportage van een Belgische journalist: VRT-medewerker Rudi Vranckx liep bij een vluchtelingenkamp in Raqqa een Nederlandse ISIS-bruid tegen het lijf. Zij klaagde steen en been over het kamp, maar wilde wél graag terug naar Nederland:

"We treffen Aisha in het Syrische kamp Ain Issa, waar vluchtelingen uit Raqqa opgevangen worden. Ze zit er afgezonderd samen met andere vrouwen van IS-strijders en hun kinderen, gehuld in een zwarte nikab die haar lichaam van kop tot teen bedekt.

Vier jaar geleden kwam ze naar Syrië, waar ze trouwde met een Antwerpse jihadi. 19 was ze toen. Dat is het verleden. Haar toekomst, die van haar kinderen en haar Belgische man, is hoogst onzeker."

Voor iemand die graag terugwil naar ons land zou je een beetje spijt verwachten. Maar nee: de schaamteloze dame in kwestie prijst nog altijd het ISIS-kalifaat de hemel in:

"Met een warm hart denkt ze terug aan het Raqqa waar ze in 2013 terechtkwam. Dat het ‘kalifaat’ uiteindelijk in duigen is gevallen, is volgens haar vooral te wijten aan de fouten die gemaakt zijn tegen de religieuze regels: dat er gemoord en gesjoemeld is.

“Al dat onrecht was er vroeger niet in Raqqa. Het was er aanvankelijk heel goed. Ik was er vrij om een nikab te dragen, terwijl ik er in Nederland voor aangestaard zou worden. En in Nederland leef je als een robot: je staat vroeg op, gaat naar school of werkt, komt thuis en gaat weer slapen. Daar hou ik niet zo veel van.”"

Dit soort mensen kunnen we missen als kiespijn. Vrouwen als Aisha die nog altijd openlijk positief spreken over het moordlustige ISIS-kalifaat, maar wel graag terugkomen naar Nederland. Nee, dat matras op de grond in een armoedig vluchtelingenkamp is voorlopig een prima plek voor haar: laat deze Aisha eerst maar eens afstand nemen van dat rotkalifaat, dat rare zwarte gewaad afwerpen en scheiden van die moordlustige Antwerpse jihadist van haar... en dan zien we wel weer verder.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!
Lees meer over:
Syrië ISIS Syriëgangers Raqqa VRT

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meest gelezen

Lees meer