ISIS houdt meisjes van 7 jaar en jonger vast als seksslaven

Geen categorienov 09 2015, 14:00
De barbaarse praktijken van ISIS zijn werkelijk te gruwelijk voor woorden.
Judit Neurink heeft onderzoek gedaan naar de wijze waarop ISIS - de terroristische organisatie die hele gebieden in Syrië en Irak bezet houdt - gevangen meisjes en vrouwen behandelt. De resultaten van het onderzoek zijn gewoonweg schokkend te noemen. Het blijkt namelijk dat meisjes van 7 jaar en jonger gebruikt worden als seksslavinnen.
Neurink legt uit:

"Ik heb gruwelijke verhalen gehoord”, vertelt ze. „In de afgelopen periode heb ik met honderden yezidi-vrouwen gesproken die ontvoerd werden door het kalifaat, maar uiteindelijk zijn ontsnapt. Soms was dat moeilijk. Ze schamen zich, willen dingen niet vertellen. Maar als je doorvraagt, gaan je haren recht overeind staan. Dit was wat dat betreft een zwaar boek om te maken. Het research heeft er behoorlijk ingehakt."

De terroristische organisatie doet dit met behulp van andere vrouwen die zich bekeerd hebben tot ISIS' radicale versie van de islam. Neurink zegt het volgende over hen:

"Volgens de orthodoxe moslims zijn echtgenotes onaantastbaar. Je hebt gemeenschap met ze om kinderen te verwekken, niet om daar plezier aan te beleven. Daar zijn de slavinnen voor. Kennelijk zijn er vrouwen die dat aanspreekt."

Het is nauwelijks te geloven omdat het zo gruwelijk is, maar deze vrouwen vinden het dus prima om andere vrouwen en meisjes te onderdrukken en ze 'voor de lol' te geven aan hun man, die de slavinnen vervolgens verkracht. Neurink:

"Het zijn vrouwen die op straat fungeren als kledingpolitie en keihard optreden tegen meisjes die zich niet aan de voorschriften houden; het zijn vrouwen die de maagdelijkheid van de slavinnen controleren voor ze worden verkocht en daarbij gaat het ook om hele jonge kinderen. Soms zelfs jonger dan 7 jaar."

En dat is niet alles. Deze vrouwen - die net zo radicaal zijn als hun jihadistische echtgenoten - houden de meisjes vervolgens vast in bijzonder barre omstandigheden. Zo worden ze continu slecht behandeld en krijgen ze maar nauwelijks genoeg eten om in leven te blijven.
Het bewijst maar weer eens dat ISIS werkelijk slecht is tot op het bot. Er is geen andere organisatie ter wereld die zich zo vreselijk misdraagt, en die andersdenkenden zo ongelooflijk dehumaniseert.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten