Islamitisch Tsjetsjenië aangeklaagd voor concentratiekampen voor homoseksuelen

Geen categoriemei 16 2017, 17:01
Het heeft even op zich laten wachten (elke dag is een dag te veel), maar nu is het eindelijk zover: Tsjetsjenië is aangeklaagd voor genocide van homoseksuelen. Drie Franse organisaties voor de promotie van homorechten hebben in een brief aan het Internationaal Gerechtshof de Russische deelrepubliek beschuldigd van genocide. In Rusland verscheen op 1 april in de krant Novaya Gazeta een artikel over het systematisch oppakken en afvoeren van homoseksuelen of mannen die werden 'verdacht van homoseksualiteit'. Door de autoriteiten worden ze in een gevangenis mishandeld en gemarteld met elektrische schokken.
Dat de deelrepubliek overwegend islamitisch is, zal niemand verbazen. Na het publiceren van het artikel werd al door islamitische 'spirituele leiders' in Tsjetsjenië gesproken over 'vergelding' van de krant. In het land waren al eerder twee journalisten van de Russische krant vermoord. De hoofdredacteur van Novaya Gazeta, Dmitry Muratov, heeft in een smeekbede naar de Russische autoriteiten gevraagd om de grootst mogelijk inspanning om deze vergelding te voorkomen. Hij wil eerder de dialoog aangaan met de islamisten. De spirituele leiders van de 'Religie van de Vrede' kiezen toch liever voor complete vergelding.
De Tsjetsjeense president, Ramzan Kadyrov, heeft ontkend dat er homoseksuelen opgepakt worden: ''Je kan geen mensen afvoeren die niet bestaan.'' Er zijn al sterke aanwijzingen geweest dat families door de autoriteiten worden verzocht om hun homoseksuele familieleden te vermoorden, anders zouden de autoriteiten het zelf doen.
Over heel de wereld kwamen steunbetuigingen voor de homoseksuelen in Tsjetsjenië, maar niemand had het over de islam. Geen enkele connectie werd gelegd tussen de 'Religie van Eeuwige Tolerantie' en het beleid om homoseksuelen te willen uitroeien. Je kan geen problemen oplossen als je de kern van het probleem niet benoemt. Waarschijnlijk blijft het bij veilig tweeten achter schermpjes en is er binnen een korte tijd nog nauwelijks aandacht voor deze verschrikking. Zo gaat het nu eenmaal in het huidige Europa. Triest.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten