Israël-basher Van Agt uitgejouwd tijdens lezing

Israël-basher Van Agt uitgejouwd tijdens lezing

Dries van Agt wordt even op zijn nummer gezet.

Dries van Agt, die van zijn hobby zijn beroep heeft gemaakt, namelijk het bashen van Israël, werd vandaag tijdens een toespraak in het kader van de Preek van de Leek in de Amsterdamse Singelkerk verstoord door niemand minder dan mensen die het gebash van Van Agt helemaal zat waren:

De aanwezige demonstranten schreeuwden onder andere "Van Agt, de Joden zijn jou zat!". Ze hadden ook een spandoek opgehangen met die tekst erop en daaronder de namen van de Drie van Breda, drie Duitse oorlogsmisdadigers die na de Tweede Wereldoorlog de rest van hun leven in de cel in Breda hebben gezeten. AT5 heeft meer info:

Dat gebeurde tijdens de Preek van de Leek, een alternatieve kerkdienst die in de Singelkerk in het centrum plaatsvindt. In series van vijf lezingen worden bekende Nederlanders gevraagd om een preek te houden over een zelfgekozen tekst uit de bijbel. Zondagmiddag verzorgde Van Agt een toespraak.

Overigens duurde de demonstratie tijdens de preek van Van Agt niet lang: na een paar minuten verlieten de demonstranten het kerkgebouw weer. Er gebeurde verder niks geks of vervelends. Van Agt zelf ziet zijn inzet voor de Palestijnen "als de laatste missie van zijn leven". Tja. Het enige wat de oud-CDA-leider dezer dagen doet is Israël-bashen. Recentelijk nog met zijn open brief aan oud-minister Frans Timmermans.

Het is volkomen logisch dat deze mensen van zich laten horen. Zij zijn het eenzijdige Israël-gebash van Van Agt spuugzat. Hij creeërt een klimaat van Israël- en ook Jodenhaat, en daar moeten we hem op aanspreken. Dat zijn wij allemaal moreel verplicht. Het zou mooi zijn als Van Agt ooit nog bij zinnen komt en zich niet laat langer laat leiden door haat jegens het beloofde land en het Joodse volk, maar ik ben bang dat dat ijdele hoop is. Hij is te ver heen.

Volg Frank Verhoef op Twitter: @fverhoef.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meest gelezen

Lees meer