Ja joh! Defensieminister Ank Bijleveld (CDA) wil 'duurzame nederlaag' voor IS

Geen categoriemrt 23 2019, 21:00
Minister van Defensie Ank Bijleveld van het CDA, waarschuwt dat 'de dreiging nog lang niet voorbij is' en dat 'we ons moeten richten op een duurzame nederlaag'. Kletskoek van de bovenste plank! Via de Telegraaf.
Zoals u eerder kon lezen, is IS nu definitief verslagen en onze F16's deden ook gezellig mee! De organisatie is kaduuk, de infrastructuur ligt aan diggelen en er is geen centraal communicatienetwerk meer, voor zover dat er überhaupt was. Nu voelt iedereen aan z'n klompen aan dat restanten van IS wijdverspreid zullen raken. Koerdische strijders en regeringslegers uit de regio zullen alles op alles zetten om die figuren zo hard mogelijk op te jagen. IS-strijders zullen dus onderduiken, huiswaarts gaan of zich proberen aan te sluiten bij andere terreurorganisaties.
En nu komt Ank Bijleveld dus met het briljante idee om een 'duurzame nederlaag' te willen bewerkstelligen! Nu zou je denken dat dit betekent dat ze wil dat de Nederlandse overheid vrolijk mee jaagt, maar dan kom je bedrogen uit!
We gaan lekker door met (para-) militairen trainen! Wat kan daar nou mis gaan? Koerden, die geen officiële staat hebben en straks weer zullen smeken om Amerikaanse steun? Iraakse militairen, die zelf nou niet bepaald een stabiele staat hebben?
En dan hebben we het nog niet eens gehad over The elephant in the room, de stabilisatie van Syrië! Assad heeft nu één flinke tegenstander minder en is met Russische steun nog steeds flink aan het huishouden in z'n eigen land. Diverse groeperingen zullen vroeg of laat óók op de vlucht slaan en nu IS weggevaagd is, opent dat flink wat meer vluchtroutes. In hoeverre is het nog verstandig, noodzakelijk en wenselijk voor zowel Nederland als de mensen daar, dat de Nederlandse overheid daar nog blijft hangen? De kans is groot dat de situatie daar een diplomatiek wespennest gaat worden.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten