Jan Roos haalt hard uit naar Pechtold bij Radio 1: "D66, die laat homo's gevaar lopen!"

Jan Roos haalt hard uit naar Pechtold bij Radio 1: "D66, die laat homo's gevaar lopen!"

Jan Roos, lijsttrekker van VNL, was vrijdagochtend te gast bij NPO Radio 1, waar hij zich moest verantwoorden voor het feit dat hij niet bepaald politiek-correct bezig is. Daarbij maakte hij echter slim gebruik van de mogelijkheid om Alexander Pechtold en zijn partij eens stevig te ontmaskeren.

Aangezien de verkiezingen nu echt snel naderen - nog maar 12 dagen en dan is het zover! - nodigt Radio 1 elke dag in haar ochtendprogramma een lijsttrekker van een politieke partij uit om een kwartiertje te komen praten. Hoe dat 'praten' uiteindelijk uitpakt verschilt natuurlijk per partij die te gast is: linkse voormannen worden natuurlijk met fluwelen handschoentjes aangepakt en bewierookt terwijl rechtse mensen als Jan Roos van betere huize moeten komen om een slaatje uit zo'n interview te halen. Zoals Roos zelf meteen zei: "Bij de NPO heb je je als rechts persoon alleen maar te verdedigen."

Helaas voor onze fijne staatsomroep komt hij ook van goede huize: ondanks de cynische toon van vele vragen kwam hij overal met een antwoord op waar je u tegen zegt. In de relatief korte tijd wist hij op veel thema's duidelijk te maken waarom VNL met haar programma Nederland een betere toekomst biedt dan vele andere partijen: verkeer, energie en belastingen ("het moet weer lonen om te gaan werken") kwamen allemaal aan bod.

Waar Roos echter pas écht een harde knal uitdeelde was in zijn woorden over D66 en diens lijsttrekker, de koning van de politieke correctheid Alexander Pechtold. Dat is immers de man die zegt te vechten voor de rechten van minderheden met weinig macht: studenten, mensen met een wens tot sterven en leden van de LGBTI-enzovoort-community. Vooral die laatste groep zou massaal voor D66 moeten gaan stemmen: alleen bij vadertje Pechtold ben je echt veilig, aldus de partij.

Roos legt echter haarfijn uit hoezo dat de grootste onzin is. We weten immers allemaal waar de grootste gevaren voor homoseksuelen vandaan komen. Nee, die komen niet uit de hoek van vrome christenen die weliswaar weinig met homorechten van doen hebben, maar nou niet bepaald bekend staan als gewelddadig. Het komt natuurlijk uit islamistische hoek: een groep die niet alleen dit soort rechten afkeurt - wat nog hun goed recht is - maar ook vaak naar geweld grijpt als het hen niet aanstaat - en dat is natuurlijk niet te accepteren.

Sommige partijen doen dan ook hun best om moslimextremisme in Nederland aan te pakken. Helaas is D66 niet zo'n partij, zoals Roos blootlegt:

Veiligheid van homo’s, dat gaat niet goed meer in Nederland (...) Wij dienden een motie in vanwege homohaat in moskeeën…. Wie stemde tegen? D66. (...) D66: die laat homo’s gevaar lopen, vrouwen gevaar lopen, joden gevaar lopen.

En vervolgens:

“Ze zijn er voorstander van dat er in moskeeën gepredikt wordt dat homo’s vermoord moeten worden, maar Pechtold heeft het over een tweet waarin ik Tofik Dibi een keer ‘een nicht’ noemde.”

Autsch: die zit! Want inderdaad, D66 vindt het prima om op te komen voor homorechten - of wiens recht dan ook - maar natuurlijk niet als dat ten koste gaat van het recht tot haatprediken - tenzij het om Wilders gaat, want dan mag het weer niet. Want zo rolt deze partij nou eenmaal. Is er in dit land een andere partij te vinden die zo hypocriet is als de bende die Alexander Pechtold leidt? Ik betwijfel het, en Jan Roos heeft ons weer een stel geweldige redenen gegeven om die twijfel erin te houden.

Het gehele interview met Roos - zeker de moeite waard! - is hier terug te luisteren.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meest gelezen

Lees meer