Joh! "Weinig animo PvdA-preses": niemand wil voorzitter worden van de minst relevante partij van Nederland

Joh! "Weinig animo PvdA-preses": niemand wil voorzitter worden van de minst relevante partij van Nederland

Ene Nelleke Vedelaar is de gedoodverfde favoriet.

Nou weet ik wat je denkt: Nelleke wie? Nou, ik kende haar ook niet, maar mevrouw is dus wethouder in Zwolle. Op de één of andere manier is dat ook wel weer passend. Zwolle is een gezellige stad hoor, maar natuurlijk ook volstrekt irrelevant. Het is vlees noch vis. Het is geen Randstad-stad, maar het is ook geen echte noordelijke of 'centrale' stad qua cultuur.

Datzelfde geldt natuurlijk voor de PvdA: het is in cultureel opzicht eigenlijk helemaal niets, en de partij is tegenwoordig volstrekt irrelevant. Daarom past Vedelaar er natuurlijk perfect bij.

En dat is maar goed ook. Vedelaar is namelijk de grote favoriet om de nieuwe voorzitter van de PvdA te worden. En ja, dat komt eerst en vooral doordat niemand anders die baan wil hebben:

De Zwolse wethouder Nelleke Vedelaar lijkt de gedoodverfde kandidaat te zijn om bij de PvdA het stokje over te nemen van partijvoorzitter Hans Spekman.

Nieuwe concurrenten hebben tot vanmorgen 10.00 uur de tijd om zich voor het partijvoorzitterschap aan te melden. Ingewijden zien dat niet gebeuren.

Voormalig Kamerlid Astrid Oosenbrug (een totaal onopvallend Kamerlid in haar tijd) en beleidsmedewerker Gerard Oosterwijk hebben zich ook gemeld, maar die twee zijn zo mogelijk nog irrelevanter dan Vedelaar. En dus heeft het er alle schijn van dat de PvdA binnenkort eindigt met een voorzitter die niemand kent.

Ook dat is passend. Tien jaar van nu heeft immers ook helemaal niemand meer gehoord van de PvdA zelf.

Lees meer over:
Politiek PvdA Hans Spekman

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meest gelezen

Lees meer