Juweeltje: Lodewijk Asscher boos op FVD-senator Beukering: "Ik vind het een ontzettende zak"

Juweeltje: Lodewijk Asscher boos op FVD-senator Beukering: "Ik vind het een ontzettende zak"

Tweede Kamerlid Lodewijk 'rode diamant' Asscher (PvdA) is een beetje boos op FVD-senator Toine Beukering naar aanleiding van het gesprek tussen de FVD'er en de Telegraaf. Nu vrijwel iedereen zijn verontwaardiging heeft geuit, doet Asscher er nog even een schepje bovenop: "ik vind het een ontzettende zak".

FVD-kiezers zullen wellicht weer in de verdediging schieten, maar als we kijken naar de wijze waarop Beukering heeft gecommuniceerd tijdens het gesprek met de Telegraaf dan kunnen we in ieder geval concluderen dat hij beter brigadegeneraal had kunnen blijven.Van de rol van senator heeft de man ogenschijnlijk geen kaas gegeten. Ook de voorzittersrol kan hij op zijn buik schrijven aldus Asscher:

"Hij heeft in ieder geval zijn ruiten ingegooid als kandidaat voor het voorzitterschap van de Eerste Kamer."

Dat meldden wij u gisteren al en van andere senatoren hebben wij eenzelfde geluiden gehoord als Asscher nu voortbrengt. Het is Forum voor Democratie dus in feite gelukt om binnen twee jaar na oprichting de grootste partij te worden om vervolgens de rol van voorzitter te verspelen door ideeën de wereld in te helpen via de pers waar gewoon niemand op zit te wachten. Maar aangezien we in Nederland toch bezig zijn met het elkaar aannaaien van woorden als "zak" kunnen we eigenlijk ook even escaleren.

Lodewijk Asscher mag dan wel hoog van de toren blazen vanwege zijn joodse afkomst en denken recht van spreken te hebben, maar laten we niet vergeten dat zijn opa, Abraham Asscher, diamantair en ook voorzitter van de Joodse Raad niet al te best bekend stond bij de groep. Zo werd het opa Asscher zwaar aangerekend door de Joodse Ereraad dat hij samen met David Cohen de Joodse Raad organiseerde. Tevens zijn er sterke aanwijzingen dat opa Asscher betrokken was bij de Grote Diamantroof bij het 'Rijksbureau voor Diamant', waarbij voor miljoenen guldens aan diamanten van de joodse bevolking zijn geroofd. Een groot deel van de geroofde diamanten zijn nog spoorloos.

Asscher en Cohen konden er in de Tweede Wereldoorlog voor kiezen om in verzet te gaan, maar lieten zich meeslepen met de bezetter en zetten hun intellect in voor lijfsbehoud, echter ten koste van veel, waaronder hun status. En uitgerekend de kleinzoon neemt nu anderen de maat over de Holocaust. Asscher moet zich diep schamen. Nu iedereen op de hoogte is van elkaar houding kunnen we het weer eens over de toekomst van Nederland hebben. Wie trapt het debat af?

Mocht u meer willen weten over de Grote Diamantroof bij het 'Rijksbureau voor Diamant': ISBN9789401907538 NUR 689

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties