Kabinet en Tweede Kamer negeren D66: JSF krijgt gewoon kernwapentaken

Kabinet en Tweede Kamer negeren D66: JSF krijgt gewoon kernwapentaken

Er is natuurlijk veel te doen geweest over de vervanger van de F-16: de F-35, beter bekend als de Joint Strike Fighter. D66 (met CU) zag het niet zitten dat deze, net als de F-16, kernwapens zou kunnen afvuren. Het kabinet en de Tweede Kamer houden echter voet bij stuk. Dat meldt de NOS.

D66 poogde ineens weer te doen alsof ze idealen hebben, door een stelling in te nemen dat de F-35 kernwapenvrij zou moeten worden. Nou is dat normaal gesproken een prima discussie om te voeren, ware het niet voor het feit dat NAVO-partners mede afhankelijk zijn van Nederland. Wanneer je als land onderdeel bent van zo'n coalitie is het nogal raar dat één à twee partijen ineens roet in het eten willen gooien qua strategische beslissingen.

Wat je ook van de NAVO vindt, er zit daar toch echt wel meer kennis en kunde qua militair-strategische beslissingen dan bij D66. In 2013 werd de motie vanuit de Tweede Kamer om de F-35 geen kernwapentaken op zich te nemen al door het kabinet verworpen. Hartstikke helder signaal naar de coalitiepartners waar D66 onder Rob Jetten dan maar even overheen probeert te walsen. Mooi dus dat zowel het kabinet als de Tweede Kamer nog even extra duidelijk onderstrepen dat Nederlandse F-35's straks ook gewoon nucleaire bommen kunnen werpen.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties