Kanselparel Biko vermoordde krantenbezorgster Anita en stond bekend als 'een psychopaat' die vrouwen lastigviel

Kanselparel Biko vermoordde krantenbezorgster Anita en stond bekend als 'een psychopaat' die vrouwen lastigviel

Maar hé, natuurlijk deed niemand iets. Want stel je voor dat hij zich op jóú zou richten. En de autoriteiten? Ach, die doen toch niets: niets om hem op te pakken en niets om jou te beschermen.

De man die ervan verdacht wordt krantenbezorgster Anita van Dijk uit Rotterdam te hebben vermoord, Biko M., stond in zijn wijk al lange tijd bekend als een psychopaat die stelselmatig vrouwen bedreigde en belaagde.

,,Hij is psychisch niet in orde en zat eerder al in een opvang. Buren liepen uit angst in een boog om hem heen omdat hij zomaar ineens dreigende taal kon uitslaan'', vertelt een voormalig buurman van M. die niet met zijn naam in de krant wil. ,,Hij had het daarbij vooral gemunt op vrouwen.''

Natuurlijk vragen we ons dan allemaal af hoe dit heerschap er eigenlijk uitziet. Nou, hoewel de foto enigszins onduidelijk gemaakt is kunnen we hier toch genoeg uit afleiden:

screen-shot-2016-10-04-at-10-52-36

Jawel, het gaat dus weer eens om een kansenpareltje. En Sylvana Simons maar huilen dat 'etnisch profileren' zo oneerlijk is.

Na de brute moord op de krantenbezorgster van het AD tastte de politie in het duister over degene die er verantwoordelijk voor was. Er werd druk gezocht, maar er was zogenaamd weinig om mee te werken. Buurtbewoners dachten daar heel anders over. Eén van hen legt uit:

"Opvallend was dat hij na de aanslag op de krantenbezorgster zijn kleding in de tuin verbrandde."

Ja, dat is inderdaad wel heel "opvallend" ja. Je zou bijna denken dat meneer er iets mee te maken had, zeker ook omdat hij Anita elke dag tegenkwam als ze haar ronde deed. De buurtbewoonster gaat verder:

"Toen enige tijd daarna mannen in witte pakken de tuin minutieus onderzochten, was het voor ons duidelijk dat M. ermee te maken moest hebben."

En daar was verder helemaal niemand verbaasd over.

Met andere woorden, als de buren duidelijk hadden aangegeven wie Biko was en dat hij levensgevaarlijk was had deze brute moord misschien voorkomen kunnen worden. Of misschien ook niet: de autoriteiten staan er in Nederland immers bepaald niet om bekend dat ze doorpakken. Ze hadden wellicht een keertje met Biko gesproken, maar daar was het waarschijnlijk bij gebleven.

Gelukkig is er ook iets van goed nieuws. Aangezien de politie dna-bewijs in handen heeft is de kans groot dat Biko uiteindelijk veroordeeld wordt voor deze vreselijke moord. Laten we hopen dat de rechter ervoor zorgt dat deze man nooit -- maar dan ook echt nooit meer -- vrij kan rondlopen in ons land en hem dus voor de rest van zijn leven opsluit.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties