Kijk: PowNed-presentator (€200.000 per jaar) en D66-Kamerlid (€107.000 per jaar) vinden elkaar belastinggeldgraaiers

Geen categoriesep 20 2017, 18:00
Wie is hier de grootste graaier in de pot met algemene middelen? Een Kamerlid van D66 en een presentator van PowNed beschuldigen elkaar ervan maar een beetje een luxe leventje te leiden op kosten van de belastingbetaler.
[video width="640" height="360" mp4="http://www.dagelijksestandaard.nl/wp-content/uploads/2017/09/paternotte-castricum.mp4"][/video]
Een kleine fittie in de Tweede Kamer! Ditmaal niet met twee parlementariërs die elkaar vanaf het spreekgestoelte en de interruptiemicrofoon aanvallen, maar een confrontatie in de wandelgangen tussen Rutger Castricum van publieke omroep PowNed en Jan Paternotte van D66. De twee vielen elkaar namelijk aan op het salaris dat de ander verdient.
Het openingssalvo werd gelost door Castricum (€200.000), die het niet vond kunnen dat Paternotte opmerkte dat laatstgenoemde het nogal "gezellig" had gehad op Prinsjesdag. Castricum beet het kersverse Kamerlid toe:

“Dat moet je even tegen je achterban zeggen dat het gezellig was daar. Dat is niet de bedoeling, hè? Je verdient niet zo godsgruwelijk veel geld om het daar een beetje gezellig te gaan zitten hebben, hè?“

Maar Jan Paternotte (€107.000) is dan wel van D66, maar ook niet helemáál gek. Dus besloot hij ook om het salaris van Castricum dan maar ter sprake te brengen:

“Dit is natuurlijk één dag per jaar en ik verdien natuurlijk nog lang niet zo veel als jij, dus wat dat betreft valt er nog een hoop te veranderen hier.”

En achteraf konden ze er allebei hardop om lachen: haha, samen maken wij de hardwerkende Nederlandse belastingbetaler toch maar mooi zo'n €307.000 lichter. Goed van ons, hè? Ik werd er zelf eigenlijk vooral een beetje sip van.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten