Kim Kardashian en Kanye West helpen een zieke man aan nieuwe nieren

Kim Kardashian en Kanye West helpen een zieke man aan nieuwe nieren

De realityster en haar rappende echtgenoot hebben een goede daad verricht voor een man in medische nood.

Kim Kardashian en haar familie staan doorgaans bekend om het vergaren van veel geld en het sluiten van allerlei lucratieve business deals. Zelden wordt er bericht over hoe ze dat geld uitgeven, anders dan aan geslachtsveranderende operaties en luxe vakanties voor de hele familie. Maar waar Kim Kardashian samen met haar (nu nog?) man Kanye West geld in hebben gestoken, is iets van een heel andere orde. Wie had gedacht dat de prinses van de jetsetwereld ook een groot hart had?

De realityster hoorde namelijk van Matt Neal, een 26-jarige zieke jongeman die aan een ziekte lijdt waardoor zijn nieren niet goed functioneren. Matt is wanhopig op zoek naar nieuwe nieren, want zijn eigen nieren hebben de ziekte van Berger. Dit houdt in dat ze langzaamaan uitvallen. Nieuwe nieren zijn echter nog niet zo eenvoudig gevonden:

Hoewel hij op een transplantatielijst staat, heeft hij nog steeds geen nieuwe nier mogen ontvangen. Matt bedacht daarom een plan om zijn Yeezy sneakers, ontworpen door Kanye West, te ruilen voor het felbegeerde orgaan.

Toen Kim en Kanye daarover hoorden, besloten ze Matt te helpen door het paar sneakers dat werd aangeboden, nóg een beetje specialer te maken:

Ze hebben volgens TMZ laten weten dat als het Matt lukt om de deal te maken, ze hem een paar van de ontzettend moeilijk verkrijgbare en kostbare schoenen geven.

Omdat handel in organen ook in de Verenigde Staten verboden is, mag Matt de sneakers officieel niet ruilen voor nieren. Maar onderhands is er natuurlijk een hoop mogelijk.

Naar verluid heeft de actie van Kim en Kanye succes gehad, want er zouden al enkele orgaandonoren klaarstaan voor Matt. Hij is nu de koning te rijk: sneakers, nieren én de persoonlijke groeten van twee van de meest bekende sterren van nu. Wat wil een mens nog meer?

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties