Caitlyn Jenner heeft moeten vechten tegen de gedachte aan zelfmoord

Geen categoriejul 22 2015, 20:00
's Werelds bekendste transgender heeft het niet altijd makkelijk gehad in haar hoofd.
Het was groot nieuws toen voormalig top-atleet en society-ster Bruce Jenner bekendmaakte zich te zullen laten ombouwen tot vrouw. "Call me Caitlyn," liet de nieuwbakken vrouw noteren op de cover van de Vogue, en staat sindsdien wereldwijd in de belangstelling. Vorige week won Jenner nog een award voor haar actie.
Maar voordat er groot succes was, waren er eerst diepe dalen. De realityster onthult dat ze het niet altijd makkelijk heeft gehad, voordat ze uit de kast kwam als transgender. Het had daarbij ook niet veel gescheeld of ze had de trekker overgehaald. Letterlijk:
Toen Caitlyn Jenner nog door het leven ging als man, dacht ze er wel eens aan om een einde aan haar leven te maken.
De voormalig tienkamper zat jarenlang niet lekker in haar vel en kampte regelmatig met zelfmoordneigingen.
In de eerste aflevering van de realityserie I Am Cait vertelt ze openhartig over een moment dat ze zichzelf van kant wilde maken. "Ik stond met een pistool in mijn huis. Ik wilde er een eind aan maken, geen pijn meer voelen, niet meer hoeven lijden."
Ze beschrijft de ervaring als een enorme opluchting. "Bruce moest altijd liegen," aldus de voormalig atleet. "Maar Caitlyn heeft geen geheimen. Eindelijk vrij!"
Binnenkort komt I Am Cait op televisie, een spin-off van de succesvolle realityserie Keeping Up With the Kardashians, waar zijn ex-vrouw Kris Jenner en meerdere van zijn zes kinderen in voor komen, alsmede kinderen van Jenner waarvan Caitlyn niet de vader is. Onder wie ook de succesvolle Kim Kardashian.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten