Knettergek RTL: 'Mannen moeten allemaal minder werken. Want emancipatie. En geld? Wat is dat?'

Geen categoriedec 06 2016, 8:00
Bij RTL Nieuws worden ze met de dag gekker. Vandaag staat er een vreselijk artikel op de website van het nieuwsprogramma waarin mannen verteld wordt dat ze voortaan veel minder moeten werken. Want dat is goed voor de kinderen. En jezelf. En je vrouw. En trouwens, geld? Wie heeft dat nou nodig?
Wat heb ik mijn buik vol van linkse betweters die denken dat iedereen zoveel geld verdient dat de gemiddelde Nederlander best een paar uur per week minder kan werken, zeg. Zie hier RTL Nieuws:

De premier van Nieuw-Zeeland wil voor zijn gezin zorgen en besluit na acht jaar zijn functie neer te leggen. Geen slecht idee, zeggen experts. Vier redenen waarom meer mannen dat zouden moeten doen.

Oh ja, natuurlijk! We nemen gewoon even ontslag om "voor ons gezin te zorgen!" Prima idee zeg. Wel een vraagje: van welk geld gaan we dat doen? Of is dat niet meer nodig in een feministisch land, geld?
Vervolgens beweert Hanna Harthoorn van Emancipator, een stichting die zich inzet voor 'mannenemancipatie' (ongelooflijk echt. Je moet je rotschamen als je voor zo'n stichting werkt én het woord 'mannenemancipatie in de mond durft te nemen. Weet je hoe wij mannen 'mannenemancipatie' noemen? Watjesgedrag. De eerste man die roept dat hij 'geëmancipeerd' wil worden dient direct gecastreerd te worden) zegt vervolgens dat vaders/mannen die minder willen werken vaak hun zin niet krijgen omdat... Nou, lees maar mee:

Het probleem is volgens Harthoorn dat zij hierbij tegen allerlei maatschappelijke drempels aanlopen. "Er rust nog steeds een taboe op mannen die minder willen werken. Vaak willen werkgevers bijvoorbeeld niet meewerken."

De werkgever "werkt niet mee"? Hoe zou dat nou toch kunnen? Zou het er misschien iets mee te maken kunnen hebben dat als papalief minder werkt de baas iemand extra in dienst moet nemen wat ook weer extra kosten met zich meebrengt (sociale lasten, verzekeringen)? Of vindt mevrouw Harthoorn dat volstrekt irrelevant?
Dat is allemaal al ziek genoeg, maar vervolgens doet emeritus hoogleraar emancipatie Iteke Weeda ook nog even een duit in het zakje. Ook deze feminist vindt het belangrijk dat papa veel vaker thuis is. Waarom vraag je? Oh, simpel: omdat een actieve pappa ervoor zorgt dat jongetjes in watjes veranderen (en dat vinden we tegenwoordig goed), terwijl het er juist voor zorgt dat meisjes dominant en agressief worden (en dat vinden we tegenwoordig óók goed).

"Kinderen leren dat het niet vanzelfsprekend is dat vaders werken en moeders zorgen. Kinderen kunnen zich zo veelzijdiger ontwikkelen. Jongetjes leren dat ze ook een vrouwelijke kant mogen hebben en meisjes een mannelijke."

Een vrouwelijke kant mogen hebben? En meisjes een "mannelijke" kant? Wat is dat voor gewauwel? De ene man is wat softer, de andere wat harder. De ene vrouw is dominant, de andere toegeeflijker. Wat heeft in vredesnaam met "vrouwelijk" en "mannelijk" te maken? Maar als je het over een soort van zorginstinct hebt: tja, het zegt eigenlijk al heel veel over de natuurlijke, inherente verschillen tussen mannen en vrouwen dat je het ene als 'mannelijk' bestempelt (opkomen voor jezelf, individualisme, hard werken) en het andere als 'vrouwelijk' (zorgen voor, compassie). Het betekent immers dat zelfs jij als opperfeminist erkent dat er wel degelijk verschillen zijn. Misschien moet je daar eens over nadenken, in plaats van mannen en vrouwen gedwongen gelijk aan elkaar te maken.
Als je dit soort ongein leest denk je bij jezelf: 'Die mensen zijn allemaal gewoon knetterlinks. Dat kan niet anders.' En ja hoor, aan het einde van het artikel geeft Weeda toe dat ze inderdaad keihard socialistisch -- zo niet communistisch -- is. Lees dit citaat maar:

"Wat wij deeltijdwerken noemen, zou eigenlijk voltijd moeten heten. Als iedereen parttime werkt, kunnen we de banen eerlijker over de bevolking verdelen. De werkloosheid neemt dan af en ook het onbetaalde werk, zoals het huishouden, wordt zo eerlijker verdeeld."

Ah jaaaa, dus daar gaat het om! Het grote socialistische project om iedereen gelijk te maken aan elkaar! Iedereen even arm, want dat is eerlijk!
Feministisch-socialistisch links wordt echt met de dag gekker. En blijkbaar hebben dat soort lui het tegenwoordig voor het zeggen bij RTL Nieuws, dat ooit toch redelijk rechts was. Nu niet meer. Nu hebben hipster-millennials en loeiboeien van vrouwen het er blijkbaar voor het zeggen. Hoe anders te verklaren dat ze dit soort gekkigheid publiceren?
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten