Knetterzieke 'witten'-hater Anousha Nzume dwingt Tivoli om 'racistisch' indianen- en cowboy-feest te annuleren

Geen categoriefeb 22 2018, 11:00
Blijkbaar mogen kinderen geen indiaantje meer spelen. Want dat is hartstikke racistisch.
Hier kan ik dus écht niet tegen. De knettergekke auteur Anousha Nzume, bekend van het walgelijke boek "Hallo witte mensen," heeft Tivoli Vredenburg in Utrecht onder druk gezet om hun cowboys- en indianenfeestje voortaan niet meer te vieren. Nou was het vroeger heel onschuldig om je als cowboy of indiaan te verkleden, maar tegenwoordig is dat blijkbaar hartstikke racistisch.
https://twitter.com/JennyDouwes/status/966340858571296770
Het ergste hieraan is dat Tivoli zijn excuses heeft aangeboden voor het feest omdat het zo "ernstig fout" zou zijn. Aldus Nzume.
Gestoorder dan dit wordt het niet. Ten eerste heeft Nederland helemaal geen geschiedenis met indianen en cowboys, en ten tweede is er werkelijk niets racistisch aan dit soort feestjes. Sterker nog, als ik indiaan was zou ik het bijzonder waarderen dat kinderen in een ver land zich als ons verkleden. De manier waarop Nederlandse kinderen over indianen spreken is namelijk altijd positief.
Het ziekste van dit soort racismeroepers is dat de herinnering aan de oude indianen uiteindelijk helemaal verloren zal gaan door dit gezeik. Want nee, op deze manier kunnen er ook geen films meer gemaakt worden over ze. Is dat dan wat Nzume wil bereiken?
Blijkbaar wel. Zo idioot zijn deze types.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten