Krankzinnig: Nederland pompt bakken belastinggeld in Noord-Afrika voor 'sociale dialoog'

Geen categorienov 18 2016, 16:00
Wat is de beste bestemming voor Nederlands belastinggeld? Dat moge toch duidelijk zijn: het o zo stabiele Noord-Afrika!
Voor wie het nog niet wist: onze regering is nu écht van het padje af. Denk aan Noord-Afrika en je denkt aan de Arabische lente die een Arabische winter werd, staatsgreep na staatsgreep en ruim baan voor de uitbreiding van het ISIS-kalifaat. Ja, dat is nou écht de beste plek om het geld van de hardwerkende Nederlander naartoe te sturen!
Toch is dat precies wat er gaat gebeuren. Landen als Mali en Egypte, plus wat seperatistische gebiedjes die zichzelf "Palestina" noemen kunnen de komende jaren uitkijken naar meer dan een miljoen euro van ome Rutte, gratis en voor niets. Oh wacht, zei ik gratis? Nee, geld is nooit gratis natuurlijk, dat weet iedereen: u als belastingbetaler kan de rekening binnenkort verwachten.
Gaat het geld dan nog tenminste naar iets wat enigszins nuttigs genoemd kan worden? Het bestrijden van mensensmokkelaars die al duizenden mensen de dood in gejaagd hebben met krakkemikkige bootjes op de Middelandse Zee bijvoorbeeld? Nou, droom maar lekker verder als je dat verwacht van onze regering.
Nee, dit geld is bestemd "ter bevordering van de sociale dialoog" in deze landen, volgens onze ministers Koenders en en Bussemaker. Ah, wat een heerlijk nietszeggend containerbegrip weer! Of beter gezegd: geheimtaal voor 'linkse hobby's'. Deze centjes gaan namelijk geheel op aan het 'verbeteren van het toekomstperspectief van jongeren' in dit soort landen, die ze zouden moeten overhalen om vooral niet hierheen te komen. In de praktijk komt dat neer op het organiseren van o zo gezellige cultuurworkshops op het theater, film en muziek. Ja, want daarmee verhoog je hun kans op een degelijke baan in eigen land natuurlijk aanzienlijk!
Hoe naïef kun je nog zijn als bewindslied in deze tijd? Cultuur is leuk, maar het staat erg laag, zo niet onderaan de lijst aan menselijke behoeftes. Cultuur kun je bevorderen op plekken die hun zaakjes goed voor elkaar hebben, maar dat doen op plekken die elk moment kunnen ontploffen is de slechtste investering die je je maar kunt bedenken. En tóch doet onze fijne regering dat.
Ik zou zeggen: trek uw eigen conclusies, maar de mijne ligt al klaar.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten