Rectificatie van redactie De Dagelijkse Standaard

Geen categorienov 18 2016, 15:38
Op deze website hebben wij op 28 oktober 2016 een artikel geplaatst met een titel: Syriërs in Duitsland schrikken van de extremistische opvattingen in Arabischtalige moskeeën.
Verder is een artikel geplaatst op 4 november 2016 met een titel:
Zo hoort het! Frankrijk sluit per direct meerdere haatmoskeeën, doet wat anderen niet durven.
Verder is op 17 november 2016 een artikel geplaatst met een titel, Toevallig: haatmoskee die geld kreeg van terreurorganisatie zamelt €120.000 in met ‘benefietactie’.
Bij alle drie artikelen hebben wij een foto geplaatst van het gebouw van de Islamitische Stichting Nederland, Merkez Deventer terwijl deze stichting niets te maken heeft met de inhoud van de geplaatste artikelen.
Het artikel geplaatst op 28 oktober 2016 gaat over Syriërs in Duitsland. Met het plaatsen van die foto bij voornoemde artikel hebben wij ten onrechte de indruk gewekt dat de Islamitische Stichting Nederland Merkez Deventer betrokken zou zijn bij extremistische gedachtengoed in moskeeën in Duitsland. Dat is onjuist en misleidend. Wij hebben ten onrechte de foto van de Islamitische Stichting Nederland Merkez Deventer gebruikt. Wij hadden de foto nooit mogen plaatsen en ook de publicatie van de foto zonder toestemming/instemming van het bestuur was onze fout. Daarom bieden wij het bestuur en de geloofsgemeenschap in Deventer onze excuses aan.
Het artikel geplaatst op 4 november 2016 gaat over haatmoskeeën in Frankrijk. Met het plaatsen van die foto bij voornoemde artikel hebben wij ten onrechte de indruk gewekt dat de Islamitische Stichting Nederland Merkez Deventer betrokken zou zijn bij haat moskeeën in Frankrijk. Dat is onjuist en misleidend. Wij hebben ten onrechte de foto van de Islamitische Stichting Nederland Merkez Deventer gebruikt. Wij hadden de foto nooit mogen plaatsen en ook de publicatie van de foto zonder toestemming/instemming van het bestuur was onze fout. Daarom bieden wij het bestuur en de geloofsgemeenschap in Deventer onze excuses aan.
Het artikel geplaatst op 17 november 2016 gaat over de Elfitrah moskee in Overvecht in Utrecht. Met het plaatsen van die foto bij voornoemde artikel hebben wij ten onrechte de indruk gewekt dat de Islamitische Stichting Nederland Merkez Deventer betrokken zou zijn bij financiering door terreurorganisatie bij de Elfitrah moskee in Utrecht. Dat is onjuist en misleidend. Wij hebben ten onrechte de foto van de Islamitische Stichting Nederland Merkez Deventer gebruikt. Wij hadden de foto nooit mogen plaatsen en ook de publicatie van de foto zonder toestemming/instemming van het bestuur was onze fout. Daarom bieden wij het bestuur en de geloofsgemeenschap in Deventer onze excuses aan.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten