Laffe takken bij de politie verzwegen: radicale moslim stichtte brand om Charlie Hebdo-poster

Laffe takken bij de politie verzwegen: radicale moslim stichtte brand om Charlie Hebdo-poster

Een terreuraanslag op een flat in Amsterdam in 2015 is onterecht aangemerkt als 'normale' brandstichting door het verzwijgen van informatie door de politie.

De Nederlandse politie wordt met de dag politiek correcter. Gisteren bleek al dat agenten die iets te kritisch zijn over de gang van zaken daar zonder pardon als "psychisch ziek" worden aangemerkt om van ze af te komen, en de onthulling van vandaag maakt het er niet beter op.

Volgens de Telegraaf heeft de politie essentiële informatie achtergehouden over het onderzoek naar jihadist Abderrazak A.O., die in 2015 brandt stichtte in een flat te Amsterdam. We gaan even terug naar het begin van dat jaar: in januari bestormen moslimextremisten de redactie van het satirische tijdschrift Charlie Hebdo in Parijs, waarbij nagenoeg de hele redactie wordt uitgemoord. De reden? Het tijdschrift had het zowaar gewaagd om een niet al te charmante spotprent over de Islam te maken, en dat betekent daar: koppen laten rollen!

Twee weken later brak er brand uit in een flat in Amsterdam. Hiervoor werd al snel Abderrazak A.O. voor aangehouden, wat niet lastig was aangezien hij zijn daad nou niet echt slim had verhuld: hij was duidelijk te zien op bewakingscamera's bij het tankstation waar hij de gebruikte benzine haalde, en bleef ook nog eens een halve eeuwigheid staan kijken naar de brand aan de overkant van de straat.

Destijds is deze gek veroordeeld voor brandstichting: hij liet zelf niets los over zijn motief, dus kon men - bij gebrek aan verder bewijs - hem niet veroordelen voor bijvoorbeeld poging tot moord of een terreuraanslag. Naar nu echter blijkt, was dat tweede het geval. In het desbetreffende gebouw hing namelijk een Charlie Hebdo-poster achter het raam, iets wat natuurlijk - zeker twee weken na de aanslag in Parijs - niet goed viel bij moslimextremisten. Tel daar bij op dat hij al meerdere malen geprobeerd heeft om af te reizen naar Syrië en onder bescherming stond van de inmiddels veroordeelde jihadronselaar Bilal L., en die rechtzaak had waarschijnlijk een heel ander einde gekregen. Helaas hebben we daar nu niets meer aan: meneer werd slechts tot drie jaar veroordeeld en is inmiddels alweer vervroegd vrijgelaten.

De politie heeft die allesbepalende informatie, die wel gewoon in het onderzoek bekend was, dus al die tijd verzwegen. 'Waarom' is hier de juiste vraag. Ik denk dat we het antwoord daar allemaal wel op kennen: politieke correctheid. Zó snel na de aanslag op Charlie Hebdo toegeven dat terreur ook ons land in haar greep heeft, is natuurlijk not done: het wegkijken heeft het gewonnen van de realiteit.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meest gelezen

Lees meer