Le Pen: Nederland, stap uit Schengen!

Geen categoriejan 08 2015, 14:02
Le Pen verklaart de oorlog aan open grenzen.
Wat kunnen we doen om een volgende aanslag op West-Europese bodem te voorkomen? Sommigen zeggen: stop gewoon met cartoons maken, dan komt het vanzelf goed. Anderen, zoals de toekomstige presidentskandidaat Marine Le Pen van Front National, vinden dat Nederland, Frankrijk en andere landen het Akkoord van Schengen moeten schrappen.

De Franse politica Marine Le Pen roept Nederland op om uit het Akkoord van Schengen te stappen. Dat zegt ze in een interview met EenVandaag-verslaggever Remko Theulings.

Dit zegt ze naar aanleiding van de aanslag gisteren op de redactie van het satirische weekblad Charlie Hebdo.

Dat laatste is helemaal geen slecht idee in de strijd tegen het terrorisme. Als we weer gaan over onze eigen grenzen, kunnen we meer doen om te voorkomen dat moslimterroristen uit het Midden-Oosten ook terreuraanslagen komen plegen in ons land. We kunnen er niet iedere potentiële terrorist mee tegenhouden, maar het wordt de terroristen wel moeilijker gemaakt om naar Nederland af te reizen met instructies, wapens, etc.

Het akkoord van Schengen is op 14 juni 1985 ondertekend door Duitsland, de Beneluxlanden en Frankrijk. Daarna is het alleen maar uitgebreid. Het is een verdrag om de controle aan de grenzen minimaal te houden en vrij vervoer van mensen en goederen mogelijk te maken.

Niet dat ook maar één Nederlandse politicus zal luisteren naar het pleidooi van Le Pen, op Geert Wilders van de PVV na. Dat zou jammer zijn, want een goede inhoudelijke discussie over het kunnen controleren van de Nederlandse grenzen lijkt me broodnodig, zeker nu West-Europese landen steeds vaker onder vuur komen te liggen van radicale vrijheidshatende moslims die niets liever willen dan ons onderwerpen aan de islam.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten