Leider Alternative für Deutschland: burgers moeten zichzelf kunnen beschermen

Leider Alternative für Deutschland: burgers moeten zichzelf kunnen beschermen

Laat het debat over het recht om een wapen te dragen maar losbarsten!

Dit is nog eens goed nieuws: de leider van Alternative für Deutschland (AfD), Frauke Petry, zegt dat burgers in staat gesteld moeten worden om vuurwapens en andere zelfverdedigingswapens te kopen én te dragen. Ze deed deze uitspraak in gesprek met Funke Media Group in een interview dat vandaag gepubliceerd werd.

Petry zegt terecht dat de recente aanslagen in Duitsland ervoor hebben gezorgd dat de gemiddelde Duitser zich niet langer veilig voelt:

"Steeds meer mensen voelen zich onveilig. Elke burger die zich aan de wet houdt moet in staat zijn om zichzelf, familie en vrienden te beschermen."

Politiekcorrect links zal dit ongetwijfeld vreselijk vinden, maar Petry heeft natuurlijk gelijk. Zoals ze zegt:

"We weten allemaal hoe lang het kan duren voor de politie ter plaatse is."

In Duitsland en Nederland eist de staat het alleenrecht op bescherming op. Dat klinkt misschien leuk in theorie, maar in werkelijkheid kan de staat die rol helemaal niet vervullen. Nou ja, in ieder geval niet zonder 100 procent totalitair te worden. Het gevolg is dat brave burgers keer op keer het bokje zijn terwijl misdadigers die de wet aan hun laars lappen kunnen doen en laten wat ze willen.

Het is zowel in Duitsland als in Nederland tijd om vuurwapenwetten aan te passen en het gemakkelijker te maken voor gewone burgers om zich te bewapenen. De overheid kan ons niet beschermen; gelukkig kunnen we dat zelf wél.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meest gelezen

Lees meer