snapshot12

Lilian Helder (PVV) woedend op financiële inkrimping criminaliteitsbeheersing: "Liever het klimaat redden dan criminaliteit bestrijden"

Geen categoriejul 07 2021, 15:00
PVV-politica Lilian Helder is niet te spreken over de huidige koers van de politiek en de formatiebesprekingen. De afgelopen jaren is er flink bezuinigd op de criminaliteitsbeheersing in Nederland, ondertussen is dit hele thema niet eens een onderwerp bij de formatiebesprekingen. Experts zien dat de georganiseerde misdaad weer steeds machtiger worden. Daarom hekelt de PVV'er het feit dat de formatiebesprekingen zo veel gaan over het klimaat en niet over de veiligheid in ons land.
Helder maakt zich net als politievakbondleider Gerrit van de Kamp grote zorgen om de bestrijding van (georganiseerde) misdaad in ons land. De laatste jaren is de overheid juist gaan korten op de bestrijding hiervan, tot grote zorgen bij zowel de politie als de PVV. Van de Kamp uit pittige kritiek in het AD:
"Deze mensen hebben zoveel macht, zoveel geld. En wat stellen wij daar als samenleving tegenover? Terwijl Nederland in de afgelopen jaren zoveel rijker is geworden, trekken we voor veiligheid steeds minder uit. Waar we eerst 1,8 procent van het nationaal inkomen besteedden aan criminaliteitsbeheersing, is dat nu nog 1,3 procent. Het is tijd dat Den Haag zich realiseert dat het gewoon niet meer kan. Het is bijna nalatigheid te noemen."
De PVV-politica onderschrijft deze kritiek en voegt daaraan toe dat dit onderwerp, wat natuurlijk een hartstikke belangrijke prioriteit zou moeten zijn, niet eens op de agenda staat bij de formatiebesprekingen. Al langer is zij vanuit de oppositie enorm kritisch op de continue bezuiniging omtrent de veiligheid in Nederland.
https://twitter.com/lilianhelderpvv/status/1412721911440850947?ref_src=twsrc%5Etfw
Ze kaart ook een terecht punt aan: terwijl onze politieke elite zich blindstaren op het klimaatvraagstuk, en zich keer op keer op de eigen schouders kloppen wanneer er weer een megalomaan project is doorgevoerd, zijn ze juist minder gaan uitgeven aan veiligheid. Terwijl veiligheid ten alle tijden de grootste prioriteit zou moeten zijn.
Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze omroep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!
Het is dan ook méér dan terecht dat Helder de bestuurlijke partijen hierop aanspreekt. Jarenlang heeft men te weinig geïnvesteerd in veiligheid én juist gigantisch grote bedragen in prestigeprojecten omtrent klimaat. Ondertussen heeft de georganiseerde misdaad steeds meer macht in ons land weten te vergaren.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten