Links huilt dat Jan Roos achter de schermen al betrokken was bij VNL

Links huilt dat Jan Roos achter de schermen al betrokken was bij VNL

Jan Roos in zijn woning. Bron: Screenshot VNL video.

HIJ WAS DUS NIET OBJECTIEF!

Daar gaan we weer:

Roos zegt dus dat hij de laatste tijd achter de schermen al gesprekken voerde met Joram van Klaveren, van VNL, en hem tips en ideeën gaf. Dat deed hij natuurlijk achter de schermen, op een niet-publieke manier.

Nou is dat totaal niet verrassend -- er zijn meer journalisten, bloggers, en andersoortige mediamensen die contact hebben met politici -- maar wat links betreft is het toch een e-norm probleem. Jawel, het bewijst namelijk dat Roos "niet objectief was!" toen hij voor GeenStijl werkte.

Wacht even hoor: GeenStijl niet neutraal?

Joh.

Natuurlijk was Roos niet "objectief." Hetzelfde geldt voor GeenStijl én voor De Dagelijkse Standaard. Het verschil tussen de oude en nieuwe media is dat wij van de nieuwe media daar behoorlijk open en eerlijk over zijn. Roos liet er geen twijfel over bestaan waar hij politiek stond.

Het probleem dat wij van rechts met de oude, gevestigde media hebben is niet dat ze 'niet objectief zijn,' maar dat ze daar niet eerlijk voor uitkomen. Ze zeggen en pretenderen objectief te zijn terwijl een blinde nog kan zien dat dit absoluut niet zo is. Daar komt bij dat de NOS uit de staatsruif eet. Als dat niet zo was kon je de omroep de hypocrisie misschien nog vergeven, maar nu niet.

Links kan dus wel ophouden met zeuren over Roos en zijn relatie met VNL. De vergelijking met de NOS gaat in het geheel niet op.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties