Maak kennis met de klimaatspijbellaars van Jesse Klaver

Geen categoriejan 27 2019, 8:00
Is het nu schattig of zijn ze toch pedant? Die klimaatspijbellaars van Jesse Klaver? U mag het zeggen, maar de jongeren liepen in Brussel over de straten om 'te demonstreren voor het klimaat' en ze eisten, ja eisten, let op de woordkeuze dat 'politici meer doen voor het klimaat'. Nu hebben we even nagedacht over het stemgedrag van het klimaat, maar we konden het nergens vinden. Wellicht is het klimaat net zo veranderlijk als haar kleine zusje het weer, dat zo instabiel is als de stemmetjes van de pubers in de onderstaande video. Maar het klimaat heeft dus geen stemrecht en kinderen ook niet. Vandaar.
Het is dan niet helemaal duidelijk wat de kinderen concreet willen behalve 'voor het klimaat', maar ze hebben in ieder geval de marxistische retoriek goed opgepikt op school, het is nu: 'voor klimaatrechtvaardigheid!' Het waren er volgens de NOS wel 35.000 daar in Brussel. Een groep met niet alleen kinderen, maar ook studenten liepen er rond. Alsof ze zijn geprogrammeerd doen ze standaard zinnetjes uit spreken voor de camera. Zinnetjes die iedereen al heel vaak heeft gehoord. Geen nieuwe ideeën, maar gewoon de groene kopieermachine erover, kindergezichten aantrekken en gaan!
In ieder geval konden ze net als de 'Gele hesjes' lekker gaan rellen op een pleintje in Brussel. En het mooie is dat ze geen straf krijgen. Er waren wat Nederlandse kindertjes, maar het aantal viel tegen. Volgens NOS is de beweging 'niet te stoppen', maar het schijnt dat schooldirecteuren zich ondertussen al beramen op verdere stappen. Kijken hoe lang de kinderen nog doorgaan nadat de meester hen heeft uitgelegd dat wij mensen 'niet precies weten hoe het klimaat in elkaar steekt' en dat het 'doen van uitspraken daarover' niet echt iets is voor hen.
Misschien dat een herintroductie van de ezelskap de gemoederen kan sussen. Want laten we wel zijn, het is prima als kinderen hun stem laten hoor, maar vergeet niet dat de ouders altijd nog verantwoordelijk zijn. Kinderen zijn jong en hebben onevenredig veel te leren i.v.m. volwassenen, die kennen tenminste de basics. Het gewauwel over het klimaat was ook niet bijster sterk. Nou 'niet te stoppen' hoor.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten